INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi tuš profil TECEdrainprofile - lep, praktičan i usko povezan sa nišom

19.02.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Novi tuš profil TECEdrainprofile omogućuje jednostavnu montažu odvoda uskim spojem sa nišom preko čitave širine tuša u nivou poda. To majstoru olakšava montažu i postavljanje hidroizolacije.

Da bi se zatvorile praznine između tuš kanalice u standardnim dimenzijama i bočnih ivica zone tuširanja, obično se precizno prilagođava i postavlja komad keramičke pločice. To često - upravo kod modernih keramičkih pločica velikih formata - narušava izgled pločica na zidu. Uz novi TECEdrainprofile, TECE predstavlja rešenje koje dozvoljava jednostavno prilagođavanje do ivica tuša u nivou poda, jer se profil od nerđajućeg čelika da brzo i precizno skratiti. To skraćuje tok gradnje, smanjuje troškove i daje tušu u nivou poda estetski celovitu sliku.

TECEdrainprofile sastoji se od preglednog i lako razumljivog seta sa malim brojem sastavnih delova: tuš profila, odvoda i pribora. Odvod se može jednostavno premeštati po visini i tako se namešta da se zatvara sa površinom glazure i da prilikom skidanja ne stoje na putu nikakvi ometajući elementi. Na taj se način znatno pojednostavljuje izrada ravne površine glazure sa padom. Za dodatnu sigurnost kod hidroizolacije zaslužna je fleksibilna zaptivna manžeta Seal System koja se uglavljuje direktno u odvod i zatim umeće u površinsku hidroizolaciju. Time se osigurava vodootporan spoj. Nakon toga sledi umetanje profila, koji se može jednostavno polagati na glazuru kao keramička pločica. Jednostavno premeštanje po visini omogućuje prilagođavanje različitim debljinama keramičkih pločica.

Profil može biti od četkanog nerđajućeg čelika ili nerđajućeg čelika visokog sjaja i u dužinama od 800, 900, 1000 i 1200 milimetara. Za tesno prilagođavanje širini tuša u nivou poda niši, instalater ili keramičar može jednostavno da izvršiti precizno podešavanje na licu mesta. Sem toga, rešenje za montažu dozvoljava naknadno fino podešavanje tuš profila u svim vodoravnim smerovima i okretanjem.

Tuš profil od higijenskog nerđajućeg čelika ima unutrašnji 3D pad koji optimizuje oticanje vode. Odvod se nalazi u sredini profila i vrlo mu je jednostavno pristupiti. Poklopac profila može se podići uvis pomoću specijalne „funkcije push“ ciljanim pritiskom prsta i izvaditi bez daljnjih pomoćnih sredstava. Do sada je za čišćenje tuš kanalice bilo potrebno skinuti rešetku - sada više nije tako. I sifon se za potrebe čišćenja takođe može skinuti bez alata i time po potrebi omogućuje korišćenje spirale za čišćenje cevi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;