INFONET-468X60-BANNER

Izgradnja nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda u Paraćinu

25.01.2021. | Tanjug

U Paraćinu će biti rešen problem otpadnih voda, izgradnjom nove kanalizacione mreže i postrojenja za preradu otpadnih voda, najavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović. Dodao je da u Srbiji postoji veliki ekološki i infrastrukturni problem koji se odnosi na prečišćavanje otpadnih voda.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

- Na sastanku smo dogovorili da Paraćin stavimo u listu prioriteta, da ispočetka isprojektujemo postrojenje za preradu otpadnih voda, izgradimo novu kanalizacionu mrežu i stanovnicima ovog grada omogućimo civilizacijski nivo prečišćavanja otpadnih voda - rekao je Momirović u Paraćinu, koji je u subotu 23. januara, obišao zajedno s premijerkom Anom Brnabić i ministarkom državne uprave i lokalne samouprave Marijom Obradović.

Naveo je da je reč o investiciji vrednoj minimum 30 mil EUR i izrazio nadu da će taj projekat u vrlo kratkom roku biti dogovoren sa partnerima, uz očekivanje da će radovi početi do kraja godine.

Ti radovi se ne tiču samo komunalne infrastrukture, već kada se menjaju kanalizacione cevi, menjaju se i lokalni putevi, navodi Momirović.

- Očekujemo da kroz veliki projekat koji se odnosi na veliki broj opština, pre svega u centralnoj Srbiji, promenimo komunalnu infrastrukturu i kroz te investicije promenimo lokalnu putnu infrastrukturu. Mislim da će to građanima biti veoma značajno - rekao je Momirović.

Naveo je da je, osim investicija u infrastrukturu, u ovim teškim okolnostima važno održati makro ekonomsku stabilnost.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;