IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

"Prokop" kompletan za dve godine

12.02.2018. | Milica Stanojković | Novosti

Na železničkoj stanici „Beograd centar“ nedostaju takozvani komercijalni sadržaji. Za izgradanju stanične zgrade čeka se ugovaranje druge faze kuvajtskog kredita u visini od oko 50 miliona evra.

Prebacivanje većeg dela saobraćaja sa Glavne železničke stanice na „Prokop" stvara teškoće putnicima, budući da neophodne infrastrukture uobičajene na ovakvim mestima, potrebne putnicima, još nema. Osim što nedostaju kafe-restoran, trafika, prodavnica, putnici imaju problema i sa lošom povezanošću sa gradskih prevozom i hladnom čekaonicom. Iz Infrastrukture železnice kažu da će stanična zgrada biti završena za dve godine.

Od sredine decembra prošle godine, kad su mnogi domaći vozovi preusmereni na stanicu „Beograd centar", putnici se oslanjaju na linije 34 i 36. Međutim, poslednji polasci ovih autobusa nisu usklađeni s vremenima dolaska vozova, pa se putnici oslanjaju na taksi i lični prevoz. Poslednji voz iz Novog Sada stiže na Prokop u 00.15, a vozila 36 prema centru nema posle 20.30. Problem je i vikendom, kada je i najveći broj sugrađana putuje, a autobusi saobraćaju na 40 minuta.

Iako je projektom planirano da, osim stanične zgrade, na „Prokopu“ bude izgrađen tržni centar sa komercijalnim sadržajem, kao i garaža, dok ti objekti ne ugledaju svetlost dana, putnici na „Prokopu“ nemaju gde da se ugreju.

Prema rečima nadležnih u Infrastrukturi Železnice Srbije, realizacija projekta izgradnje Beogradskog železničkog čvora je u toku, pa će se i pitanje pratećih sadržaja rešavati u narednom periodu.

A za izgradanju stanične zgrade čeka se ugovaranje druge faze kuvajtskog kredita u visini od oko 50 miliona evra.

- Grad Beograd je izgradio pristupne saobraćajnice do Prokopa i otvorio nove autobuske linije - navode u ovom preduzeću. - Osim toga, železničke kompanije Infrastruktura Železnice Srbije i Srbija voz u stalnoj su komunikaciji sa rukovodstvom i stručnim službama Grada kako bi se sva pitanja rešavala na najbolji mogući način i u interesu putnika.

Početak radova na izgrdnji stanične zgrade očekuje se nakon odobrenja kredita i sprovedenog postupka javne nabavke do kraja ove godine. Zgrada će biti izgrađena za dve godine od početka radova.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;