PRIJAVA-468X60-BANNER

Opština Barajevo više nije zapostavljena

31.01.2018. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče (31.01.2017) radove na asfaltiranju puta veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih - nekategorisanih puteva.

- Barajevo više nije u zapećku. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa Srbijagasom, što će omogućiti gasifikaciju cele opštine - najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

On je podsetio da su samo u Baćevcu urađena nova tri autobuska stajališta, šest kilometara novog puta i nova ograda oko osnovne škole za veću bezbednost dece. Takođe je najavio radove na primarnoj vodovodnoj mreži u tom mestu koja će stanovnicima obezbediti bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom za piće, dok je osnovni cilj izgradnja kanalizacione mreže u celom Barajevu. Mali je podsetio da je konačni cilj da svaki žitelj Beograda ima priključak na vodovod i kanalizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;