IZOLACIJA-468X60-BANNER

Opština Barajevo više nije zapostavljena

31.01.2018. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je juče (31.01.2017) radove na asfaltiranju puta veoma važne deonice od 2,5 kilometara koja povezuje naselje Baćevac i Ibarsku magistralu. Trenutno se u Barajevu asfaltira još pet kilometara puta na pet različitih lokacija, dok je u prethodnom periodu urađeno 60 kilometara puteva u toj opštini, istakao je gradonačelnik.

On je precizirao da je reč o 20 kilometara regionalnih puteva, 20 kilometara gradskih ili opštinskih i 20 kilometara atarskih - nekategorisanih puteva.

- Barajevo više nije u zapećku. Samo je oko 100 kilometara primarne i sekundarne vodovodne mreže urađeno u Barajevu. Uskoro kreće i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Gaj, dok će u narednim danima biti potpisan ugovor sa Srbijagasom, što će omogućiti gasifikaciju cele opštine - najavio je Mali i posebno se osvrunuo na izgradnju sportske hale u Barajevu za koju će grad obezbediti sredstva.

On je podsetio da su samo u Baćevcu urađena nova tri autobuska stajališta, šest kilometara novog puta i nova ograda oko osnovne škole za veću bezbednost dece. Takođe je najavio radove na primarnoj vodovodnoj mreži u tom mestu koja će stanovnicima obezbediti bolje i kvalitetnije snabdevanje vodom za piće, dok je osnovni cilj izgradnja kanalizacione mreže u celom Barajevu. Mali je podsetio da je konačni cilj da svaki žitelj Beograda ima priključak na vodovod i kanalizaciju.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;