IZOLACIJA-468X60-BANNER

Kinezi zainteresovani za projekte izgradnje auto-puteva kroz Srpsku

25.12.2017. | B92

Ministar saobraćaja Republike Srpske Neđo Trninić kaže da su kineske kompanije veoma zainteresovane za sve projekte izgradnje auto-puteva i puteva kroz Srpsku. Među njima, kako je naveo, su put od Banja Luke prema Mliništu i auto-put Banja Luka-Prijedor-Novi Grad. Trninić je naveo da Kineze interesuje i Koridor „5C", deo od Vukosavlja do Brčkog, ali i auto-put od Brčkog do Bijeljine.

U vezi sa realizacijom projekata sa Kinezima, Trninić kaže da je resorno ministarstvo pre nekoliko dana uputilo dopis kineskoj Ambasadi u Sarajevu da pokrenu inicijativu za potpisivanje međunarodnog sporazuma između Kine i BiH.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Taj sporazum bi omogućio da favorizujemo kineske kompanije pri odlučivanju za investitore, a sa kojima smo već u poodmaklim razgovorima - rekao je Trninić.

Trninić je rekao da usvajanje seta zakona o akcizama omogućava da bude realizovan plan Srpske na planu izgradnje putne mreže.

- Međunarodne finansijske institucije, zbog usvajanja akciza, mogu da nam obezbede i deo finansijskih sredstava, jer imamo odakle da ih vraćamo. Infrastrukturni projekti širom svijeta se rade iz kreditnih sredstava, pa ne vidim zašto tako ne bi i kod nas - navodi Trninić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;