SFSOPLATE-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi zainteresovani za projekte izgradnje auto-puteva kroz Srpsku

25.12.2017. | B92

Ministar saobraćaja Republike Srpske Neđo Trninić kaže da su kineske kompanije veoma zainteresovane za sve projekte izgradnje auto-puteva i puteva kroz Srpsku. Među njima, kako je naveo, su put od Banja Luke prema Mliništu i auto-put Banja Luka-Prijedor-Novi Grad. Trninić je naveo da Kineze interesuje i Koridor „5C", deo od Vukosavlja do Brčkog, ali i auto-put od Brčkog do Bijeljine.

U vezi sa realizacijom projekata sa Kinezima, Trninić kaže da je resorno ministarstvo pre nekoliko dana uputilo dopis kineskoj Ambasadi u Sarajevu da pokrenu inicijativu za potpisivanje međunarodnog sporazuma između Kine i BiH.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Taj sporazum bi omogućio da favorizujemo kineske kompanije pri odlučivanju za investitore, a sa kojima smo već u poodmaklim razgovorima - rekao je Trninić.

Trninić je rekao da usvajanje seta zakona o akcizama omogućava da bude realizovan plan Srpske na planu izgradnje putne mreže.

- Međunarodne finansijske institucije, zbog usvajanja akciza, mogu da nam obezbede i deo finansijskih sredstava, jer imamo odakle da ih vraćamo. Infrastrukturni projekti širom svijeta se rade iz kreditnih sredstava, pa ne vidim zašto tako ne bi i kod nas - navodi Trninić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;