Investitor izgradio tri sprata više

21.12.2017. | J. D. | Novosti

Gradska građevinska inspekcija stopirala je izgradnju višespratnice u Gajevoj ulici na Zvezdari. Investitor je podigao zgradu od osam spratova, iako poseduje građevinsku dozvolu po kojoj može da zida samo pet etaža.

Reporteri Novosti su juče (21.12.2017) obišli ovo gradilište. Radnika na neboderu koji je nikao u srcu Zvezdare nema. Na informativnoj tabli, gde bi trebalo da se vidi budući izgled višespratnice, prelepljena je reklama za prodaju stanova. Na mestu gde je projektom predviđena izgradnja povučenog sprata, dozidan je pun sprat, a iznad njega izgrađena su još dva nivoa.

Kako navode u Gradskom sekretarijatu za inspekcijske poslove, u ponedeljak je investitoru dostavljeno rešenje o uklanjanju radova u kojima se odstupa od overene tehničke dokumentacije. Kako kažu, podneta je i krivična prijava.

- Investitor ima dozvolu, ali za objekat manjih gabarita - kažu u gradskoj upravi.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove navode da je građevinska dozvola investitoru izdata u novembru prošle godine. Na ovoj atraktivnoj lokaciji, odobrena je izgradnja petospratnice sa podrumom, suterenom i prizemljem. Međutim, neimari su nastavili sa zidanjem.

Službenici Odeljenja za građevinsku inspekciju Sekretarijata, izvođaču radova uputili su rešenje sa nalogom da se obustavi zidanje, jer se ne postupa po pravilima i gradi mimo propisanog.

- Investitor je od obustave radova imao pravo da u roku od 60 dana pribavi izmenjeno rešenje o građevinskoj dozvoli od nadležnog organa - kažu iz Sekretarijata.

- Kako izvođač radova nije priložio potrebna dokumenta, protiv njega je podneta i prijava zbog izvođenja radova suprotno odobrenoj tehničkoj dokumentaciji.

Prema prvobitnim planovima, stambeno-poslovni objekat u Gajevoj 2-4, trebalo bi da bude završen do juna 2018. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PLOTING
PLOTING
BEOGRAD-BORČA
www.ploting.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...