PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Objavljen novi tender za postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi

08.12.2017. | Tanjug

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Grada Beograda objavila je novi poziv za postavljanje tramvajskih šina preko Mosta na Adi. Dostavljanje ponuda je moguće do 22. januara 2018. Gradski menadžer Goran Vesić podsetio je da je „u pitanju je veliki projekat čija je vrednost oko dve milijarde dinara i kojim će se izgraditi 2,7 kilometara šina sa obe strane mosta. To je onaj prostor koji sada izgleda prazno, a koji je od kada je most izgrađen, predviđen za postavljanje tramvajskih šina".

Ono što je za Beograđane bitno iz tog projekta, ističe gradski menadžer, jeste to što će se povezati Banovo brdo i Novi Beograd, a put tramvajem između ta dva dela grada, skratiti na 10 do 15 minuta, preneo je Beoinfo.

Osim samog postavljanja šina, kaže, predviđena je i izrada kompletnih prilaza šina, i to iz Radničke ulice, kako bi se spojile sa postojećim šinama na Banovom brdu i s druge strane, na Novom Beogradu, prema šinama koje sada prolaze pored mosta, Ulicom Jurija Gagarina, odnosno Đorđa Stanojevića.

Na novoj tramvajskoj trasi, naveo je, predviđena su dva stajališta - „Blok 42" na novobeogradskoj strani i „Petlja Radnička" odmah nakon glavnog raspona Mosta na Adi, na desnoj obali Save. Oba stajališta su, izgrađena i njihova dužina je 75 metara. Gradski menadžer objašnjava da se Grad odlučio za širenje tramvajske mreže, jer ona dugo nije bila proširivana, ali još važnije, jer su tramvaji ekološki prihvatljiviji, prenosi Beoinfo.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;