INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija dela puta Zrenjanin-Novi Sad

21.11.2017. | Ž.Balaban | Dnevnik

Rekonstrukcija dela puta Zrenjanin-Novi Sad, u dužini od 24 kilometra je završena, i saobraćaj se odvija bez prolaska kroz Žabalj, ali na ovoj deonici u narednom periodu biće još radova.

Kako je Dnevniku rečeno u Javnom preduzeću Putevi Srbije, jedan od najvažnijih poslova biće rekonstrukcija kružne raskrsnice kod naselja Aradac. Kako je navedeno, neophodno je u ovoj raskrsnici ispraviti loš ugao ukrštanja sa glavnim putem, čime će se unaprediti bezbednost saobraćaja.

Takođe, još će se raditi i na završetku tri površinske raskrsnice, a slede i radovi na priključku poljoprivrednih, odnosno nekategorisanih puteva. Završiće se i saobraćajna signalizacija i oprema. Radovi neće zatvarati saobraćajnicu, ali će se na pojedinim deonicama vozila naizmenično propuštati uz reglaciju saobraćaja semaforima.

Ranije je saopšteno da je vrednost radova 762 miliona dinara, a projektom rehabilitacije puta, predstavljenim svojevremeno u Zrenjaninu, osim izgradnje sada završene kružne raskrsnice kod Žablja, predviđena je i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice, gde se i sada vozila često zaustavljaju.

Još dve manje raskrsnice - takozvana stara žabaljska i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane, odnosno proširene, što će povećati njihovu preglednost, samim tim i bezbednost. Određene izmene pretrpeće i raskrsnica Zrenjanin-Aradac, gde će se sadašnje ukrštanje pod nepovoljnim uglom „ispraviti” na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

- Ovaj put je od izuzetnog značaja, ne samo za dve opštine nego i mnogo šire, jer će omogućiti bezbedno putovanje ali i razvoj privrede u ovom delu Bačke i Banata, kao i bolji protok roba i usluga - kaže za Dnevnik gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;