SFSOPLATE-468X60-BANNER

Rekonstrukcija dela puta Zrenjanin-Novi Sad

21.11.2017. | Ž.Balaban | Dnevnik

Rekonstrukcija dela puta Zrenjanin-Novi Sad, u dužini od 24 kilometra je završena, i saobraćaj se odvija bez prolaska kroz Žabalj, ali na ovoj deonici u narednom periodu biće još radova.

Kako je Dnevniku rečeno u Javnom preduzeću Putevi Srbije, jedan od najvažnijih poslova biće rekonstrukcija kružne raskrsnice kod naselja Aradac. Kako je navedeno, neophodno je u ovoj raskrsnici ispraviti loš ugao ukrštanja sa glavnim putem, čime će se unaprediti bezbednost saobraćaja.

Takođe, još će se raditi i na završetku tri površinske raskrsnice, a slede i radovi na priključku poljoprivrednih, odnosno nekategorisanih puteva. Završiće se i saobraćajna signalizacija i oprema. Radovi neće zatvarati saobraćajnicu, ali će se na pojedinim deonicama vozila naizmenično propuštati uz reglaciju saobraćaja semaforima.

Ranije je saopšteno da je vrednost radova 762 miliona dinara, a projektom rehabilitacije puta, predstavljenim svojevremeno u Zrenjaninu, osim izgradnje sada završene kružne raskrsnice kod Žablja, predviđena je i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice, gde se i sada vozila često zaustavljaju.

Još dve manje raskrsnice - takozvana stara žabaljska i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane, odnosno proširene, što će povećati njihovu preglednost, samim tim i bezbednost. Određene izmene pretrpeće i raskrsnica Zrenjanin-Aradac, gde će se sadašnje ukrštanje pod nepovoljnim uglom „ispraviti” na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

- Ovaj put je od izuzetnog značaja, ne samo za dve opštine nego i mnogo šire, jer će omogućiti bezbedno putovanje ali i razvoj privrede u ovom delu Bačke i Banata, kao i bolji protok roba i usluga - kaže za Dnevnik gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;