INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi istraživački centar Stomatološkog fakulteta

17.11.2017. | Beobuild

U toku je rekonstrukcija i dogradnja kompleksa Stomatološkog fakulteta u Beogradu, gde su proletos počeli radovi na širenju i modernizaciji postojećih kapaciteta. Projekat podrazumeva izgradnju modernog razvojno stomatološko-istraživačkog i implantološkog centra za potrebe fakulteta, kao i rekonstrukciju velikog amfiteatra u okviru postojeće zgrade u Rankeovoj ulici na Vračaru. Izgradnja novog krila trajaće godinu dana, a ukupna površina novoizgrađenih objekata iznosiće 3.667m². Novi istraživački centar sastojaće se od glavne zgrade, pomoćne slušaonice i podzemne garaže.

Glavna zgrada (Po+Su+Pr+2+Ps) gradi se na praznom delu parcele ka Nebojšinoj ulici, gde dozidana između objekata na susednim parcelama kompletira ulični front. U okviru objekta u Nebojšinoj ulici planiran je i kolski pasaž, kao prilaz podzemnoj garaži u suterenu. Glavni ulaz za novi istraživački centar biće iz unutrašnjeg dvorišta, dok je ulaz u Nebojšinoj ulici planiran samo kao pomoćni. Uz glavnu zgradu planirana je izgradnja pomoćne slušaonice (Su+Pr) ukupne bruto površine 403m², sa amfiteatrom od 138 mesta u 12 redova. Ulaznom holu pomoćne slušaonice pristupaće se iz dvorišta kompleksa, u podrumu ispod slušaonice biće smeštena arhiva, a preko suterena biće direktno povezana sa Velikim amfiteatrom u staroj zgradi u Rankeovoj ulici.

Podzemna garaža (Po+Su) planirana je sa 66 parking mesta, od cega su 3 prilagođena za osobe sa posebnim potrebama. Pored prilaza garaži iz Nebojšine ulice postojaće i pristup iz Ulice Gastona Gravijea, kroz dvorište kompleksa. Podzemna garaža će se prostirati ispod objekta glavne zgrade, ali ce njen najveći deo biti ispod unutrašnjeg dvorišta u centralnom delu parcele. Ukupna bruto površina podzemne garaže iznosi 1.422m².

Autor projekta je projektni biro Home plan. Novi objekat istraživačkog centra biće realizovan u dve faze - izgradnja i opremanje. Radove na izgradnji (grubi radovi) vredne 1,7 miliona evra izvodi preduzece MBA Ratko Mitrović. Nakon završetka izgradnje očekuje uvođenje izvođača koji će realizovati drugu fazu. Ukoliko ne bude odlaganja, svi radovi na novom krilu Stomatološkog fakulteta mogli bi biti završeni u drugoj polovini 2018.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;