IZOLACIJA-468X60-BANNER

U planu izgradnja 300.000 m² za komercijalne namene u Bubanj potoku

10.11.2017. | eKapija

Buduća komercijalna zona u Bubanj potoku, između obilaznice i železničke pruge, imaće čak 300.000 kvadratnih metara, pokazuje nacrt plana detaljne regulacije za ovu zonu koji se trenutno nalazi na javnom uvidu.

Ovo područje, piše u Nacrtu plana detaljne regulacije za komercijalnu zonu u Bubanj potoku, predstavlja značajan razvojni potencijal grada, a za aktiviranje te zone neophodno je obimno uređenje i nasipanju terena, regulisanju vodotokova, infrastrukturnom i saobraćajnom opremanju.

Površina na koju se odnosi plan je, inače, površine oko 40 hektara i obuhvata deo teritorije gradske opštine Voždovac na području Bubanj potoka, između Kružnog puta i železničke pruge Beograd-Požarevac.

Kako se navodi u nacrtu, na ovom području trenutno se nalaze neuređene zelene i poljoprivredne površine koje treba da se transformišu u površine za komercijalne sadržaje.

Novi plan predviđa komercijalne sadržaje na 19,3 hektara, odnosno na gotovo polovini čitavog prostora, a planirana orijentaciona bruto razvijena građevinska površina objekata (koji će moći da budu izgrađeni) je oko 300.000 kvadratnih metara.

U ovoj zoni moguća je izgradnja objekata za trgovinu na veliko i malo (veletržnice, skladišta, kvantaške pijace, hipermarketi, šoping centri i šoping molovi, robne kuće, otvoreni tržni centri, pijace...), kao i distributivnih centara, hotela, restorana, zabavnih parkova i drugih objekata za sport, kulturu i zabavu. Dozvoljene su, takođe, i kompatibilne namene za privredne delatnosti tipa komercijalno-privredne zone.

Pristup ovoj zoni biće moguć sa Kružnog puta i auto-puta Beograd-Niš, dok se unutar prostora planiraju saobraćajnice kao deo sekundarne mreže sa kojih će moći da se priđe planiranim komercijalnim sadržajima. Planira se i uvođenje trasa autobuskih linija javnog prevoza, a pozicije stajališta će biti određene u saradnji sa Direkcijom za javni prevoz prilikom izrade tehničke dokumentacije.

 

 

Komentari: 1

Шумадинац 10.11.2017 12.15.13

Ово није могло да се дефинише пре ИКЕА-е, и да се уштеде милиони евра бачени у премештње наплатне рампе из Бубањ потока у Врчин!?

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...

;