Potpisan ugovor o izradi idejnog projekta za tunel ispod Kadinjače

09.11.2017. | eKapija

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković, predsednik opštine Bajina Bašta, Radomir Filipović i direktor Instituta za puteve iz Beograda Bratislav Milić, potpisali su ugovor o izradi Idejnog projekta i Plana detaljne regulacije za tunel ispod Kadinjače.

Ukupna vrednost izrade Idejnog projekta i Plana detaljne regulacije je oko 26 miliona dinara gde najveći deo finansiraju Putevi Srbije, oko 18,5 miliona dinara, dok je učešće opštine Bajina Bašta oko 6 i grada Užica oko 1,3 miliona dinara.

- Rok za izradu projektne dokumentacije je 300 dana, ali se nadamo da će Institut za puteve uspeti za dosta kraće vreme da završi ovaj posao - istakao je gradonačelnik Užica Tihomir Petković i dodao da će Grad Užice zajedno sa Opštinom Bajina Bašta i Putevima Srbije pokušati da po izradi projektne dokumentacije, u što kraćem periodu obezbede sredstva za njegovu realizaciju.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

On je naveo da je ovaj projekat veoma značajan za grad Užice „ne samo iz razloga što se Užice otvara u tom pravcu, prema opštini Bajina Bašta i istočnoj Bosni i Republici Srpskoj, već je bitno i zbog toga jer se nadamo da ćemo izgradnjom ovog tunela ponovo početi da pričamo o izgradnji obilaznice oko Užica".

- Projekat obilaznice u koji je Vlada Republike Srbije uložila do sada oko 3 mil EUR, a koji je stao sa realizacijom pre 10-tak godina, je veoma zahtevan projekat, vredan oko 20 mil EUR ali verujemo da ćemo zajedno sa ovim tunelom i izgradnjom Koridora 11 do Požege i njegovim nastavkom prema Višegradu praktično rešiti sve ključne saobraćajne probleme grada Užica - rekao je Petković.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...