PRIJAVA-468X60-BANNER

Novih 100 miliona evra za izgradnju infrastrukture

26.10.2017. | Tanjug

Novih 100 miliona evra kredita Svetske banke biće u budžetu do kraja godine, kaže ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i dodaje da je novac namenjen za izgradnju infrastrukture.

Ona je naglasila da će 60 miliona evra biti utrošeno za održavanje putne infrastrukture - održavanje 3.000 kilometara puta, dok će 40 miliona evra biti utrošeno za energetsku efikasnost.

Odlična je vest to što je Svetska banka proglasila Srbiju za lidera Jugoistočne Evrope u reformama, pre svega u privlačenju stranih investitora, rekla je ona.

- Mi smo i prošle godine proglašenu za jednu od zemalja koja je najbrže izdavala građevinske dozvole. Bili smo 36 na Doing listi - podsetila je ona.

Ilustracija (preuezeto sa www.pixabay.com)

O napretku, kako kaže, najbolje govore fabrike koje se otvaraju, i podseća da nema nedelje a da se u Srbiji ne otvori neka fabrika. Pojašnjava da se stubovi koji se pominju u indeksu konkurentnosti odnose na ulaganja u infrastrukturu i bolje uslove za investitore.

- Investitor kada dolazi on dve stvari pita: Da li može da otvori fabriku blizu auto puta i da se priključi na njega i kojom brzinom se dobijaju građevinske dozvole - rekla je Mihajlović za RTS.

Podseća da se izgradnja Koridora 10 privodi kraju, da su ostale samo dve najteže deonice jedna u Grdeličkoj klisuri i obilaznica oko Dimitrovgrada.

Zadovoljna je urađenim tokom ove građevinske sezone, kaže da se ne osvrće na kritike da njoj nije mesto na gradilištima, jer smatra da je to način da se ubrza rešavanje problema ukoliko postoje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;