IZOLACIJA-468X60-BANNER

Grad Beograd ove godine u infrastrukturu opštine Obrenovac uložio 3,4 miliona evra

24.10.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković obišli su juče (23.10.2017) radove na izgradnji vodovodne mreže u Ulici Čede Todorovića u naselju Zvečka, i najavili njeno asfaltiranje i postavljanje javne rasvete u dužini od 1,5 kilometara.

Vesić je precizirao da je u izgradnju nove vodovodne mreže Grad Beograd obezbedio oko 8,5 miliona dinara, dok će sa asfaltiranjem i javnom rasvetom kompletno ulaganje iznositi oko 300.000 evra.

- Ukupno ulaganje Grada Beograda u opštinu Obrenovac ove godine iznosi oko 3,4 miliona evra. Kada se uzme u obzir da je pre ove investicije urađena kanalizacija u obrenovačkim naseljima Šljivici i Braće Jugović, kao i revitalizacija reni bunara, čija je vrednost oko 2,4 miliona evra, dok je za asfaltiranje puteva uloženo dodatnih milion evra - ukazao je gradski menadžer i podsetio da Grad Beograd zajedno sa Ministarstvom prosvete u tom naselju gradi školu.

On je dodao da prigradska naselja u infrastrukturi moraju da dostignu standrade koji postoje u užem jezgru prestonice, podsetivši da se uspešno sprovodi projekat da za 10 godina svaka kuća u Beogradu ima vodu, kanalizaciju, put i javni prevoz do svog domaćinstva.

- Za poslednje tri godine na teritoriji Beograda urađena su 332 kilometra vodovodne i 115 kilometara kanalizacione mreže. Neophodno je da uradimo i pet fabrika za preradu otpadnih voda. Posle tog perioda očekujem da svi imaju iste uslove za život, bez obzira na to da li žive u Zvečkoj, Grockoj, na Skeli ili Terazijama - naveo je Vesić.

Čučković je istakao da u saradnji sa Gradom Beogradom trenutno u Obrenovcu ima više od 50 gradilišta.

Na novu vodovodnu mrežu u dužini od tri kilometra biće priključeno oko 30 domaćinstava, sa tendencijom daljeg proširenja. Radovi će se izvoditi u narednih 30 dana, iako je predviđeni rok za njihov završetak 90 dana, istakli su iz obrenovačkog vodovoda. 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;