INFONET-468X60-BANNER

Završni radovi na Sarajevskoj zaobilaznici - Do kraja oktobra u funkciji spoj na Koridor 5C

11.10.2017. | eKapija

Nakon što su u više navrata probijeni rokovi za završetak gradnje Sarajevske obilaznice lot 2C, koja treba da spoji kružni tok na Stupu s Ulicom Safeta Zajke u Briješću, radovi su u završnoj fazi.

Prema planovima, do kraja oktobra vozači bi trebali iz Briješća, odnosno ulice Safeta Zajke, direktno da se ukljuju na auto-put A1 i Koridor 5C, prenosi Sarajevo-construction.

Kako je rečeno iz Cesta Federacije BiH, koje su implementator projekta, na ovoj deonici rešeni su imovinsko-pravni odnosi te se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na delu spoja s Ulicom Safeta Zajke u Briješću u toku je gradnja kružnog toka, sa koga će se uključivati prema auto-putevima. Trenutno se gradi kružni tok, postavljaju tamponski sloj i ivičnjaci, gradi se potporni zid i radi odvod kišnice te postavljaju elektroinstalacije - kazali su iz Cesta FBiH.

Izgradnjom ove saobraćajnice biće poboljšano povezivanje severnog i zapadnog dela grada, ali time problem neće biti trajno rešen.

- Potrebno je izgraditi dodatne gradske deonice, prvenstveno gradski auto-put, koji bi se direktno povezao na izgrađenu Sarajevsku zaobilaznicu, kao i određene longitudinalne i transverzalne pravce, čime bi se, u najvećoj meri, rešilo pitanje saobraćajnih gužvi - naveli su iz Cesta FBiH.

Deonica lot 2C duga je 1.200 metara, a za gradnju je potrošeno 9,5 mil KM. Inače, kako kažu iz Cesta FBiH, spoj Sarajevske obilaznice iz pravca Briješća s Ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rešenje, do izgradnje gradskog auto-puta, koji je još na dugom štapu.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;