INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Turska se uključuje u izgradnju auto-puta Beograd-Sarajevo

10.10.2017. | Tanjug

Tokom posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana Srbiji biće potpisan dokument kojim se Turska uključuje u projekat izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo.

- Turska je od samog početka podržavala ovaj projekat, a sada imamo i pismo o namerama kojim se potvrđuje spremnost Turske da se aktivnije uključi u realizaciju ovog projekta. To znači da ćemo zajedno sa Turskom definisati naredne korake u realizaciji ovog projekta - istakla je Mihajlovićeva.

Ona dodaje da se ovim dokumentom ohrabruju investicije u transportnu infrastrukturu zapadnog Balkana i podstiče saradnja Srbije i Turske u oblasti železničkog, drumskog, vazdušnog i vodnog saobraćaja.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Potpredsednica Mihajlović podseća da se upravo u oblasti infrastrukture odnosi Srbije i BiH ubrzano unapređuju.

- Ovo nije prvi projekat koji Srbija realizuje zajedno sa Bosnom, ali će biti najveći do sada, posle izgradnje mosta Ljubovija-Bratunac sa zajedničkim graničnim prelazom, izgradnje vrtića i rekonstrukcije glavne ulice u Srebrenici i dogovora o zajedničkom održavanju mostova na Drini - dodaje Mihajlovićeva.

Ona podseća da je trasa ovog auto-puta kroz Srbiju poznata i da će se nastaviti na postojeću trasu Koridora 11, na deonicu od Preljine do Požege, dužine 31 kilometar. - Od Požege, preostaje da se izgradi još 60 km auto-puta koji će ići preko Užica do Kotromana na granici sa Republikom Srpskom. Prema prvim procenama izgradnja ovog dela auto-puta je oko 830 miliona evra - kaže Mihajlovićeva.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;