IZOLACIJA-468X60-BANNER

Na asfaltiranje puteva čekali decenijama

06.10.2017. | RTS

Preduzeće za puteve iz Dragačeva i Putevi Srbije, u saradnji sa građanima, rade na asfaltiranju više puteva u opštini Lučani. Po sistemu „dinar na dinar" radi se istovremeno u nekoliko mesnih zajednica. Meštani nekih dragačevskih sela na asfaltiranje čekaju decenijama.

Prvi asfalt na ovom putu dugom oko dva i po kilometra kroz selo meštani Turice su čekali gotovo pola veka. Rado su se odazvali pozivu lokalne samouprave i da sopstvenim sredstvima delom učestvuju u finasiranju radova.

Vredno se radi i na pripremi za asfaltiranje u susednim Goračićima. U zaseoku Stevanovići putarima pomažu i meštani.

- Put je bio izuzetno loše urađen devedesetih godina i asfalt je vremenom propao. Sada će biti gotov nov put i biće dosta bolje - kaže  Radosav Stevanović, meštanin Goračića.

Plan za rekonstrukciju nekategorisanih puteva napravljen je krajem prošle godine. Nadležni u Putevima Dragačevu kažu da su budžetom za te namene predvideli pet miliona dinara. Značajno je su finansiranje radova pomogli i Putevi Srbije kako i građani sistemom „dinar na dinar“.

- Meštani su sami dolazili kod nas i interesovali su se. Mi smo im rekli koji su uslovi i na osnovu toga mi smo pravili te spiskove i išli u obilazak, pravili prioritete. Tako da svi zainteresovani stavljeni su u plan i to će sve biti urađeno - kaže Milija Milenković, direktor JP Dragačevo putevi, Guča.

Do početka zimske sezone asfaltiraće se još šest putnih pravaca u nekoliko dragačevskih sela. Rokovi će se ispoštovati navode nadležni, jer ne fali ni novca, a ni elana da se zajednički posao završi pre prvog snega.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;