Na asfaltiranje puteva čekali decenijama

06.10.2017. | RTS

Preduzeće za puteve iz Dragačeva i Putevi Srbije, u saradnji sa građanima, rade na asfaltiranju više puteva u opštini Lučani. Po sistemu „dinar na dinar" radi se istovremeno u nekoliko mesnih zajednica. Meštani nekih dragačevskih sela na asfaltiranje čekaju decenijama.

Prvi asfalt na ovom putu dugom oko dva i po kilometra kroz selo meštani Turice su čekali gotovo pola veka. Rado su se odazvali pozivu lokalne samouprave i da sopstvenim sredstvima delom učestvuju u finasiranju radova.

Vredno se radi i na pripremi za asfaltiranje u susednim Goračićima. U zaseoku Stevanovići putarima pomažu i meštani.

- Put je bio izuzetno loše urađen devedesetih godina i asfalt je vremenom propao. Sada će biti gotov nov put i biće dosta bolje - kaže  Radosav Stevanović, meštanin Goračića.

Plan za rekonstrukciju nekategorisanih puteva napravljen je krajem prošle godine. Nadležni u Putevima Dragačevu kažu da su budžetom za te namene predvideli pet miliona dinara. Značajno je su finansiranje radova pomogli i Putevi Srbije kako i građani sistemom „dinar na dinar“.

- Meštani su sami dolazili kod nas i interesovali su se. Mi smo im rekli koji su uslovi i na osnovu toga mi smo pravili te spiskove i išli u obilazak, pravili prioritete. Tako da svi zainteresovani stavljeni su u plan i to će sve biti urađeno - kaže Milija Milenković, direktor JP Dragačevo putevi, Guča.

Do početka zimske sezone asfaltiraće se još šest putnih pravaca u nekoliko dragačevskih sela. Rokovi će se ispoštovati navode nadležni, jer ne fali ni novca, a ni elana da se zajednički posao završi pre prvog snega.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...