INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Početak izgradnje nove zgrade RTV-a krajem godine

19.09.2017. | RTV

Izgradnja nove zgrade Radio-televizije Vojvodine trebala bi da počne krajem godine, najavljeno je juče (18.09.) prilikom potpisivanja Ugovora, koji se odnosi na gradnju tog objekta. Ugovor su verifikovali generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i direktor subotičke kompanije SMB-GRADNJA Predrag Petričević.

Ugovor vredan 784.800.000,00 dinara (sa PDV-om), podrazumeva izradu projekta za izvođenje radova na izgradnji nove zgrade RTV-a, kao i prvu fazu gradnje te medijske kuće. Na osnovu Javne nabavke, koju je sprovela Uprava za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine, a po ovlašćenju JMU RTV, posao je dobila grupa ponuđača (Pro-ing doo Novi Sad, Modulor doo Beograd, Karin Komerc MD doo Veternik, MPP Jedinstvo ad Sevojno, Elsing Group doo Novi Sad i Fitiš – ju doo Subotica) na čelu sa kompanijom SMB-GRADNJA doo iz Subotice.

Rok za izvršenje pomenutog Ugovora je 480 kalendarskih dana, od dana uvođenja izvođača radova u posao.

Ilustracija - rušenje zgrade (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Možemo uraditi posao u tom roku. Mi, kao kompanija, radili smo i veće projekte za kraći vremenski period. Prvo treba projektantska kuća Pro-ing iz Novog Sada da napravi projekat na osnovu kojeg bismo mogli da počnemo sa izgradnjom, nadamo se do kraja godine - rekao je direktor subotičke kompanije SMB-GRADNJA Predrag Petričević.

Finansijska sredstava obezbedile su Republička i Pokrajinska vlada, istakao je generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica i podsetio na to da je, u toku prethodne dve i po godine, urađen ogroman posao-idejno rešenja, izrada projekta, projektna dokumentacija, dobijanje građevinske dozvole, regulacija odnosa sa Upravom za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine (Ugovor o pravima i obavezama). Potpisanim ugovorom stižemo i do gradnje, zaključio je on.

- Dosadašnje reference i ugled firmi sa kojima smo danas potpisali Ugovor nam garantuju da možemo da se nadamo da će sve biti urađeno prema tom dokumentu - izjavio je Koprivica.

Izražavajući zadovoljstvo dinamikom dosadašnjih radova, on je rekao i to da se, trenutno, radi na rušenju nekadašnje zgrade pokrajinskog javnog servisa, na Mišeluku, te da se očekuje da ono bude završeno za oko mesec dana.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;