PRIJAVA-468X60-BANNER

Kraj „Mostara“ niču tri nebodera

15.09.2017. | Z.R. | Novosti

U ulici kneza Miloša, na mestu na kome se nalazilo bivše Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova, uskoro će „nići" tri nebodera. Pritiskom na dugme sinoć (14.09.2017) je u Beogradu simbolično označen početak izgradnje kompleksa „Belgrade Skyline” koji će, kako se očekuje, postati jedan od novih simbola glavnog grada.

Na svečanosti u „Airport City” otkriveno je kako će izgledati novi stambeno-poslovni kompleks u centru grada koji će se prostirati na 68.000 kvadratnih metara, a investitor je izraelska kompanija AFI Europe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da Beograd postaje metropola u pravom smislu te reči, te da projekti, poput gradnje novog stambeno-poslovnog objekta „Belgrade Skyline”, treba da doprinesu većoj turističkoj ponudi i rastu prihoda od turizma.

- To će izgledati izvanredno i spajaće se sa „Beogradom na vodi", otvoriće Ulicu kneza Miloša, umesto porušene zgrade Saveznog MUP-a imaćete i rezidencijalne objekte i hotele i tržni centar. To za nas znači, pre svega, više turista i više novca, da Beograd postaje sve atraktivniji - rekao je Vučić za TV Pink.

Slika. „Belgrade Skyline” (preuzeto sa ww.novosti.rs)

Vrednost ove investicije je 200 miliona evra.

Podsetimo, posle više godina neizvesnosti i promena koje su pratile projekat na prostoru starog MUP-a, sudbina ove ekskluzivne lokacije doživela je pozitivan obrt. Kraj Mostarske petlje će biti izgrađeno 100.000 kvadratnih metara stambenog, maloprodajnog i poslovnog prostora. Ovaj poslovno-stambeni kompleks pružiće svojim stanarima jedinstvene pogodnosti i luksuz na prestižnoj lokaciji u samom centru grada, nedaleko od glavnih saobraćajnica i diplomatskih predstavništava.

Arhitekta Ami Mur je prateći oblik placa na padini, projektovao kompleks tri kule, sa centralnom poslovnom koja je visoka 129 metara i dve manje stambene kule na bočnim ivicama parcele od 77 i 64 metara. Između kula će biti formiran plato.

Najviša kula će imati 28 spratova, a ostale 16 i 22 sprata. Na petom nivou ispod zemlje će biti veliki parking sa 900 mesta, a ono što je posebno interesantno jeste da će u okviru ovog kompleksa postojati i skver, kao i da će biti povezan sa parkom „Gazela". Kompleks će biti izgrađen u dve faze, a završetak gradnje se očekuje za četiri do pet godina.

Zgrada bivšeg Saveznog MUP-a u Ulici kneza Miloša je bombardovana 1999. godine, a srušena je tek prošle godine. Zbog oštećenja ove građevine tokom bombardovanja i velike količine građevinskog materijala koju je trebalo izneti sa lokacije, uklanjanje ovog objekta trajalo je mesecima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;