PRIJAVA-468X60-BANNER

Milioni dinara u seoske puteve

07.09.2017. | M. Bošnjak | Novosti

Po ulaganjima u infrastrukturu, nadasve u seoske puteve, opština Gornji Milanovac možda premašuje i druge, mnogo veće i bogatije od nje.

- Asfaltirani su lokalni putevi koje sto odsto finansira lokalna samouprava u ukupnom iznosu od oko 28 miliona dinara Pranjani-aerodrom, put u Lipovcu, Beršići-Galič, u Donjoj Vrbavi, Grabovici i na Rudniku. Ostalo je još da se urade lokalni putevi Šilopaj-Cerova i u Gojnoj Gori - izvestio je Opštinsko veće i medije Dejan Kovačević, prvi čovek lokalne samouprave.

- Završene su javne nabavke i za radove na nekategorisanim putevima, izabrani su izvođači. Ukupna vrednost tih radova je 60 miliona dinara - kazao je Kovačević. - To su putevi od Pranjana prema Bralovićima, Simovcu i Lokvi, putevi u MZ Ugrinovci, Branetići, Gojna Gora, Ozrem, Brđani, Donja Crnuća, Trudelj, Leušići, Brusnica, Donja Vrbava, Beršići, Lozanj, Lunjevica, Dragolj, Vraćevšnica i Šilopaj.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Predsednik gornjomilanovačke opštine napominje da su završeni radovi u gradu u Ulici Branka Radičevića, Hajduk Veljkovoj, a u toku su u Ulici narednika Petrovića, dok su za ulice Petra Kočića i Braće Avramovića ugovori zaključeni.

- Ukupno, za uređenje svih tih ulica opredeljeno je 15 miliona dinara. Raspisani su tenderi za rekonstrukciju javne rasvete vrednu 22 miliona i za video-nadzor od 15 miliona dinara. Zajedno sa Republikom Srbijom, u toku su radovi na izgradnji kanalizacije u novoj industrijskij zoni Čair, u iznosu od 15 miliona dinara - zaključuje Kovačević.

- Postigli smo naknadni dogovor sa JP Koridori Srbije, da izvođač radova Azvirt dovede u prvobitno stanje puteve koje je koristio za gradnju Koridora 11, što smo naknadno ustanovili, a nije lane izvršio njihovu obaveznu sanaciju. Tako su već sanirana dva puta u Brđanima i deo puta u Semedraži, ostatak će biti urađen do kraja ovog meseca, kada će biti urađen i izlazak sa regionalnog puta i skretanje za Vrnčane - kaže Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;