INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Milioni dinara u seoske puteve

07.09.2017. | M. Bošnjak | Novosti

Po ulaganjima u infrastrukturu, nadasve u seoske puteve, opština Gornji Milanovac možda premašuje i druge, mnogo veće i bogatije od nje.

- Asfaltirani su lokalni putevi koje sto odsto finansira lokalna samouprava u ukupnom iznosu od oko 28 miliona dinara Pranjani-aerodrom, put u Lipovcu, Beršići-Galič, u Donjoj Vrbavi, Grabovici i na Rudniku. Ostalo je još da se urade lokalni putevi Šilopaj-Cerova i u Gojnoj Gori - izvestio je Opštinsko veće i medije Dejan Kovačević, prvi čovek lokalne samouprave.

- Završene su javne nabavke i za radove na nekategorisanim putevima, izabrani su izvođači. Ukupna vrednost tih radova je 60 miliona dinara - kazao je Kovačević. - To su putevi od Pranjana prema Bralovićima, Simovcu i Lokvi, putevi u MZ Ugrinovci, Branetići, Gojna Gora, Ozrem, Brđani, Donja Crnuća, Trudelj, Leušići, Brusnica, Donja Vrbava, Beršići, Lozanj, Lunjevica, Dragolj, Vraćevšnica i Šilopaj.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Predsednik gornjomilanovačke opštine napominje da su završeni radovi u gradu u Ulici Branka Radičevića, Hajduk Veljkovoj, a u toku su u Ulici narednika Petrovića, dok su za ulice Petra Kočića i Braće Avramovića ugovori zaključeni.

- Ukupno, za uređenje svih tih ulica opredeljeno je 15 miliona dinara. Raspisani su tenderi za rekonstrukciju javne rasvete vrednu 22 miliona i za video-nadzor od 15 miliona dinara. Zajedno sa Republikom Srbijom, u toku su radovi na izgradnji kanalizacije u novoj industrijskij zoni Čair, u iznosu od 15 miliona dinara - zaključuje Kovačević.

- Postigli smo naknadni dogovor sa JP Koridori Srbije, da izvođač radova Azvirt dovede u prvobitno stanje puteve koje je koristio za gradnju Koridora 11, što smo naknadno ustanovili, a nije lane izvršio njihovu obaveznu sanaciju. Tako su već sanirana dva puta u Brđanima i deo puta u Semedraži, ostatak će biti urađen do kraja ovog meseca, kada će biti urađen i izlazak sa regionalnog puta i skretanje za Vrnčane - kaže Kovačević.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;