Tokom jeseni kraj radova na većini saobraćajnica u Beogradu

28.08.2017. | RTS

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je za RTS da će tokom jeseni biti završeni radovi na većini saobraćajnica u Beogradu, pri čemu će kompletan potez Ruzveltova-Slavija-Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj 16. novembra. Goran Vesić je rekao da su počeli radovi na desnoj strani Bulevara oslobođenja, od Slavije prema Autokomandi, i da će biti završeni 22. oktobra, kada će ceo Bulevar oslobođenja biti pušten u saobraćaj.

- Deo koji sada radimo između Ruzveltove i Ulice kraljice Marije biće gotov već 22. septembra - najavio je Vesić.

Vesić se osvrnuo i na radove koji su u toku na Brankovom mostu, istakavši da je reč o ogromnom zahvatu jer je most sastavljen iz tri dela od kojih je jedan bio u veoma lošem stanju pa je bilo potrebno, zbog bezbednosti automobila i ljudi koji prolaze tim mostom, zameniti kompletne čelične konzole ispod mosta.

- To je 40 tona novog čelika, sada se dosta radi ispod samog mosta i to je jednostavno moralo da se sprovede - rekao je gradski menadžer.

Kako je naglasio, ulažu se napori kako bi svi radovi bili završeni u najkraćem roku, a to se, kaže, vidi po tome što radovi u Ruzveltovoj, Bulevaru i Slaviji traju šest meseci, dok su prethodnici u Skupštini grada napravili ugovor za izvođače radova u Vojvode Stepe koja je triput manja deonica, a radilo se 12 meseci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Trudimo se i da obezbedimo da radovi budu urađeni najkvalitetnije moguće i znamo da svi ovi radovi ometaju uobičajeni život građana, ali kod nas se dugo nije ulagalo u infrastukturu - rekao je Vesić, dodavši da će i narednih godina biti radova.

On je podsetio da je u poslednje tri godine rekonstruisano 646 ulica ukupne dužine 325 kilometra, a Putevi Srbije su uradili oko 110 kilometara ulica na teritoriji Beograda.

- Pored toga, naše gradske opštine su uradile preko 100 kilometara nekategorisanih puteva novcem iz gradskog budžeta. Uradili smo 113 kilometra kanalizacije i 283 kilometra vodovoda. Pokrenuli smo ponovo projekat Makiš-Mladenovac gde će 2021. svi građani Mladenovca i sva usputna naselja, od Grocke preko Sopota, kao i delovi Zvezdare i Voždovca, dobiti gradsku vodu - naveo je Vesić.

Dodao je da je u poslednjih nekoliko godina otvoren veliki broj državnih, odnosno gradskih gradilišta, i to ne samo u centru Beograda, već se radi i u Obrenovcu, Lazarevcu, Mladenovcu, Grockoj...

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...