INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Počeli radovi na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Krnjači

25.08.2017. | Tanjug

Prva faza radova na izgradnji fekalne kanalizacione mreže u Krnjači je počela, nakon što se to naselje decenijama borilo sa nedostatkom kanalizacije. Druga faza, kako je najavio gradski menadžer Goran Vesić, počeće sledeće godine. Vesić je u društvu predsednika opštine Palilula Aleksandra Jovičića obišao početak radova, čiji će prvi deo koštati 42 miliona dinara. U okviru prvog dela, rekao je tom prilikom Vesić, biće urađeno 2,2 kilometra kanalizacione mreže, a kasnije dodatnih 5,5 kilometara.

- Kada budemo završili i drugu fazu, koja će koštati 50 miliona dinara, priključićemo preko 480 domaćinstava - rekao je gradski menadžer.

Krnjača decenijama nema kanalizaciju, kaže Vesić i dodaje da je to najveći problem ljudi koji žive ovde.

- Naselja nastala na levoj obali Dunava su građena neplanski, to je država dozvoljavala duže od 50 godina, nije bilo ni infrastrukture, kanalizacije ni puteva, ali sada to dovodimo u red - istakao je.

Prema njegovim rečima, u projektu izgradnje kanalizacije na Krnjači koja treba da ima oko 80 kilometara učestvuje i Direkcija za građevinsko zemljište.

- Mi ćemo sve uraditi da to počne 2018. i moramo rešiti kanalizaciju za veći deo Krnjače, jer je to njihov najveći problem - rekao je Vesić.

On je najavio i četiri crpne stanice koje će vodu prebacivati u novo postrojenje otpadnih voda, odnosno prečišćenu vodu ubacivati u Dunav.

Direkcija za građevinsko zemljište radi feklanu kanalizaciju, ali treba, kaže Vesić, napraviti i atmosfersku kanalizaciju jer su kiše takođe problem za stanovnike Krnjače.

Osim Krnjače, prema njegovim rečima, kanalizacija je najveći problem celog Beograda, jer trećina grada nema kanalizaciju.

- Gradska uprava je počela da radi postrojenje za preradu otpadnih voda, to je jedna od pet fabrika koje ćemo raditi. Na taj način ćemo u narednih 10 godina uspeti da rešimo stvar, i da kanalizacija više ne bude problem u Beogradu - poručio je on i najavio izgradnju kanalizacije i u Surčinu.

- Ono što je važno jeste da započnemo i crpnu stanicu dva koja se nalazi na drugom kraju Krnjače i koja će pomoći da se povežu ostala obližnja naselja - rekao je predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić i dodao da je to desetogodisnji projekat za koji je neophodno naći velika sredstva.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;