IZOLACIJA-468X60-BANNER

Šta još čeka obilaznica oko Beograda?

22.08.2017. | Tanjug

Procena je da obilaznica oko Beograda treba da bude gotova za godinu i osam meseci, od dana potpisivanja ugovora.

Kako je istakla ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, potpisivanje se očekuje u narednih mesec dana.

- Trenutno čekamo od Eksim banke poslednju saglasnost da možemo da potpišemo ugovor o finansiranju u juanima. Procedura je trajala malo duže, upravo zbog toga što mi prvi put sada uzimamo kredit u juanima, a sve prethodne investicije Kine, zajedno sa Srbijom, kredite koje smo uzimali, uzimali smo u dolarima - rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na deonici puta Sučin-Obrenovac, koja bi trebalo da omogući spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Kompletna projektno-tehnička dokumentacija za obilaznicu je završena, istakla je ministarka i dodala da je izdata građevinska dozvola i da se trenutno vrše određene pripreme gradilišta.

- Onog trenutka kada potpišemo ugovor, a to očekujemo u narednih mesec dana, procena jeste da za godinu i osam meseci obilaznica oko Beograda treba da bude završena. Ponavljam, sve je spremno i trenutno se radi priprema gradilišta i to je rok koji očekujemo da bude u ugovoru, a već je stavljen u sam komercijalni ugovor - rekla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;