INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Londonska berza metala (LME) u aprilu otvara podružnicu u Singapuru

11.02.2010. | Biznis

Londonska berza metala (LME - London Metal Exchange) potvrdila je da će u aprilu otvoriti u Singapuru svoju prvu podružnicu u inostranstvu, koja će kontrolisati trgovinu metalima u Aziji.

Rukovodilac podružnice LME Azija biće Liz Milan, koja je do sada bila na funkciji komercijalnog direktora LME, prenele su agencije:

- Većina naših članova je prisutna u Singapuru i drugim lokacijama širom tog regiona. Od ključnog je značaja da budemo tamo i da im pružimo podršku - ukazala je ona.

Analitičar u sektoru metala u "Sosijete ženeralu" Dejvid Vilson je objasnio da je osnivanje nove podružnice odgovor na rastuće interesovanje za trgovinu metalima u Aziji:

- Azijska tržišta se šire kad je reč o trgovini metalima i o potrošnji. Kina i zemlje jugoistočne Azije postaju sve značajnije i stoga ima smisla povećati prisustvo u tom regionu - rekao je on.

LME ne može da poveća pristustvo u Kini jer kineska vlada sprečava da strane kompanije osnivaju skladišta u toj zemlji. Šangajsko terminsko tržište (SFE) dominira trgovinom baznim metalima u Kini.

Osnivanje podružnice LME Azija omogućiće berzi LME veći pristup potencijalnim novim klijentima u Aziji, rekao je Vilson. "Poslovanje SFE je ograničeno na učesnike na kineskom tržištu, ali bi se to vremenom moglo promeniti, ukoliko bi SFE počeo da se otvara za trgovce iz ostalih regiona. Stoga smatram da LME želi da ostvari čvrsto prisustvo u tom regionu kada SFE počne ekspanziju", ukazao je Vilson.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;