PRIJAVA-468X60-BANNER

Na ekskluzivnoj prestoničkoj lokaciji niču tri luksuzne zgrade - Stambeni kompleks „Kalemegdan park“

26.07.2017. | eKapija

Izgradnja stambenog kompleksa na jednoj od najekskluzivnijih lokacija u Beogradu, na parceli oivičenoj ulicama Tadeška Košćuška, Cincar Janka, Cara Uroša i Uzun Mirka, ponovo je aktuelna.

Za kompleks nadomak Kalemegdana, koji već deceniju čeka na realizaciju, izrađen je novi urbanistički projekat, a prema tom dokumentu, koji je od 18. jula do juče (25. jula 2017. godine) bio na javnom uvidu, predviđena je gradnja tri objekta - A, B i C.

„Park Apartmane Kalemegdan“, kako je pre skoro deset godina ovaj kompleks predstavljan, trebalo je najpre da gradi Hypo Consultants, koji je potom prodat kompaniji MPC Properties. Tokom 2008. godine iz MPC Properties su najavljivali da će u izgradnju kompleksa biti uloženo 30 miliona evra. Ipak, nakon što su na ovoj elitnoj lokaciji bageri završili pripreme za gradnju, projekat nije dalje odmakao, te je ograđeni plac u samom centru prestonice stajao i čekao bolje dane.

Slika. Budući izgled stambenog kompleksa „Kalemegdan park“ (foto. eKapija)

Urbanistički projekat stambenog kompleksa, sada pod nazivom „Kalemegdan park“ izradio je Bureau Cube Partners. Kako je navedeno, objekti će imati prizemlje i šest spratova, odnosno - četiri podzemne etaže, prizemlje, pet spratova i potkrovlje. U podzemnom delu predviđene su garaže, u prizemlju lokali, a na spratovima luksuzni stanovi.

U medijima se ranije pominjalo da će kompleks imati blokove A i B, a sada je predstavljen i treći objekat - zgrada C. Kao investitor, prema podacima iz Urbanističkog projekta, sada je navedeno preduzeće Kalemegdan park d.o.o. Prema podacima APR-a, Kalemegdan park registrovan je 23. novembra 2005, a kao zakonski zastupnik tog preduzeća naveden je Thomas H. Villadsen, generalni direktor MPC Properties.

Ranije se pisalo i da će budućim vlasnicima na raspolaganju biti bazen, saune, fitnes sala, recepcija, 24-časovno obezbeđenje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;