BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Bulevar oslobođenja od 5. avgusta prohodan za automobile

20.07.2017. | Tanjug

Rekonstrukcija Bulevara oslobođenja u delu od Trošarine ka Autokomandi koji je dugačak 3,2 kilometara biće gotova do 22. avgusta. Od 5. avgusta će tom ulicom moći da prolaze automobili, rekao je gradski menadžer Goran Vesić. On je dodao da je vrednost investicije 160 miliona dinara, kao i da se sada više nego ikada ulaže u obnovu ulica.

- Ulice su u jako lošem stanju, mi ove godine ulažemo dosta novca u to, najviše do sada. Problem je što decenijama ulice nisu popravljane, ulica ima svoj vek i svaka jača kiša u ulicama u kojima ništa nije rađeno može da napravi rupu - rekao je Vesić nakon obilaska radova.

On je naveo da će rekonstrukcija Bulevara oslobođenja obuhvatiti ivičnjake, trotoare, biciklističku stazu.

- Ova ulica je važan primer koji pokazuje kako se sada rade ulice u Beogradu, sa temeljnom podlogom, po svim pravilima. Kada se radi na ovaj način ulica ima garanciju 20 godina i toliko vremena neće biti potrebne nikakve velike popravke na ovakvim ulicama - naveo je Vesić.

On je dodao da je problem loših puteva u Beogradu posledica decenijske neadekvatne izgradnje.

- Često se dešavalo da se samo preko kocke stavi asfalt, ta kocka naravno uleže i stvara rupe i takvih ulica ima mnogo. Poslednjih decenija se radilo dosta nestručno, stavljan je jedan sloj asfalta i dešavalo se da te ulice posle godinu, dve, tri ne liče ni na šta - istakao je Vesić.

On je dodao da ova ulica predstavlja važan deo grada, jer vodi ka Autokomandi.

- Od Autokomande radimo bulevar Oslobođenja pa posle Slaviju, počeli smo i ulicu Bore Stankovića, puno ulica se radi, jer su jedan od većih problema Beograda kada se izuzmu kanalizacija i vodovod upravo ulice - naveo je Vesić.

On je dodao da je plan da u narednim godinam rekonstruišu sve ulice prvog prioriteta.

- Mi ćemo izaći sa planom da u narednim godinama rekonstruišemo sve ulice prvog prioriteta, vrednost toga će biti skoro 700 miliona dolara. To je posao koji će da traje bar deset godina, ali ćemo rešiti problem ulica i to sistemski - zaključio je Vesić.

Predsednik opštine Voždovac, Aleksandar Savić rekao je da na teritoriji opštine Voždovac pored ove, radi i na izgradnji ulice u naselju Zuce koja je dugačka 2,6 kilometara.

- To su glavne saobraćajnice koje su nam bitne, a takođe ove godine radimo i neke nekategorisane puteve koji nisu rađeni 30, 40 godina. Naselje Vlahović, odnosno Mitrovo brdo, Braće Jerković tu smo uradili većinu protivpožarnih puteva, obnovili, rekonstruisali na nagovor naših građana koji su imali problema na tim putevima koji su bili devastirani i dešavale su se nezgode najstarijima i najmlađima - naveo je Savić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;