IZOLACIJA-468X60-BANNER

Radovi na Koridoru 10 teku i u toku noći

06.07.2017. | Beta

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je sinoć (05.07.2017) radove na Koridoru 10 kroz Grdeličku klisuru, jedinom gradilištu gde se radi i noću.

- Večeras smo došli da pokažemo kako izgleda najteže gradilište u Evropi. Ovo je jedino gradilište na Koridoru 10 gde se radi noću, od 4.00 ujutru do 24 sata - rekla je Mihajlović, saopštilo je resorno ministarstvo.

Ona je obišla radove u pratnji v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića i Puteva Srbije Zorana Drobnjaka, navodi se u saopštenju.

- Idemo korak po korak, Grdelica je teška, i zato je važno da se radi koliko god je moguće i koliko vremenski uslovi dozvoljavaju - rekla je Mihajlović.

Vrednost investicije u Grdeličkoj klisuri je 280 miliona evra, podsetila je ona i ukazala da je to ne samo najteže gradilište u Srbiji, već je i najzanimljivije za inženjere koji to iz Srbije i iz Evrope gledaju.

Mihajlović je apelovala na sve druge izvođače i podizvođače radova da se, sledeći primer iz Grdelice organizuju i rade duže, jer će im dobre reference pomoći da dobijaju i druge velike poslove u Srbiji,

- Ovo je apel svim vlasnicima, direktorima kompanija, izvođačima, podizvođačima, ne samo na Koridoru 10 nego i na Koridoru 11, zatim onima koji rade na rehabilitaciji puteva građevinska je sezona, pokušajte da se organizujete da radite duže od 15.00 ili 16.00 časova - navela je ona.

Naglasila je da je država stvorila uslove da može da se radi, da novca ima dovoljno, a da su projekti završeni, dok se od izvođača očekuje završetak radova.

- Ukoliko to ne bude u roku, postoje negativne reference, dakle nećete moći da radite sve one velike druge poslove, koje će Srbija još dobijati - rekla je Mihajlović.

Babić je rekao da od kvaliteta na useku koji je večeras obišao zavise i radovi na celoj deonici dugoj 6,1 kilometar od Grdelice do tunela Predejane.

- Zato smo se sa Azvijem dogovorili da produže radno vreme, i to su i učinili pa sada rade od 04.00 do 24.00 časa. Zato sam sada mnogo veći optimista - rekao je Babić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;