INFONET-468X60-BANNER

Stari bulevari postaju novi, idemo pre roka

05.07.2017. | Tanjug

Rekonstrukcija dela ulice Mije Kovačevića od Bogoslovije do Ulice Čarlija Čaplina završena je pet dana pre roka. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali, dodao je i to da su već krenuli radovi na rekonstrukciji ulice na potezu od Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola. Mali je rekao da je urađen novi kolovoz, da je završena vertikalna i horizontalna signalizacija, da su postavljene nove šine za tramvaje i nova kontaktna mreža.

- Biće mnogo veći protok saobraćaja kada završimo rekonstrukciju cele Ruzveltove ulice - rekao je Mali dodajući da već danas (05.07.2017) kreću radovi na potezu od Ulice Čarlija Čaplina do Ulice Sveti Nikola.

Kako kaže, radovi na tom potezu trebalo bi da budu završeni do 28. avgusta, a onda se kreće sa radovima na trećoj fazi u Ruzveltovoj od 27. marta, odnosno, Kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Nakon toga, sledi i poslednja faza od Ulice Svetog Nikole do Kraljice Marije.

- Do 16. novembra svi ovi radovi biće završeni - rekao je Mali dodajući da ga posebno raduje što će novi bulevar imati i biciklističku stazu koja će povezivati studentske domove sa fakultetima u Bulevaru kralja Aleksandra.

Prema njegovim rečima, to je još jedno obećanje koje je dato biciklistima i koje će biti ispunjeno.

Gradonačelnik je ukazao i da će rekonstruisan deo Mije Kovačvića za sada biti slepa ulica s obzirom da se radovi nastavljaju u drugom delu ulice.

- Ali će biti otvoreno za benzinsku stanicu, vatrogasce, studenstski dom, hotel kako bi olakšali život građana koji žive u ovom delu grada - rekao je Mali.

On je podsetio da paralelno sa tim teku radovi i na rekonstrukciji Bulevara Oslobođenja, kao i radovi na Slaviji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;