PRIJAVA-468X60-BANNER

Otvoreni gornji pristupi na Prokopu

21.06.2017. | Beobuild

Nakon prošlogodišnjeg otvaranja staničnih perona na Prokopu, započeta je izgradnja gornjih pristupnih puteva; saobraćajnice dugačke oko 770 metara sa razdelnim pojasom i obostranim pešačkim stazama koja omogućava vezu gornjeg staničnog trga sa postojećom saobraćajnom mrežom i javnim gradskim prevozom. Jučerašnjim (20.06.2017) otvaranjem nove saobraćajnice kompletirana je još jedna faza razvoja na budućoj glavnoj železničkoj stanici. Radovi su počeli u avgustu prošle godine, a glavni izvođač na ovom delu projekta bio je austrijski Strabag.

Nova saobraćajna veza obezbediće pristup stanici sa po dve trake u oba smera iz dva pravca. Sa jedne strane omogućen je pristup iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića, gde je proširen podvožnjak i izgrađena desna kolovozna traka, kao i proširenje postojećeg pristupa iz ulice Dragana Mancea izgradnjom mostovske konstrukcije u dužini od 145 metara. Biciklisti i pešaci dobili su novi pristup stanici iz Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića u dužini od oko 200 metara, a izgrađeno je i 1500 metara kanalizacione i 560 metara vodovodne mreže uz 26 parking mesta i izdvojena stajališta javnog prevoza.

Naredna faza razvoja gornjih pristupa Prokopu podrazumeva dalje proširenje Ulice Dragana Mancea, a prvi koraci na tom projektu su već napravljeni. Direkcija za građevinsko zemljište već je raspisala javnu nabavku za tehničku dokumentaciju, tako da postoji mogućnost da se sa realizacijom gornjih pristupa nastavi već naredne godine. Proširenje Ulice Dragana Mancea samo je deo šireg plana da se ona produži i nadvožnjakom iznad autoputa spoji sa Deligradskom ulicom i Kliničkim centrom Srbije. Ovaj deo projekta možda je i najvažniji segment gornjih pristupa, pošto je blizina KCS jedna od osnovnih prednosti lokacije i važan aspekt buduće funkcionalnosti staničnog kompleksa.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;