INFONET-468X60-BANNER

Banja Luka ipak dobija veliki tržni centar

14.06.2017. | N.Telebak | Blic

Izgradnja tržnog centra „Delta city" na banjalučkom polju počinje 29. juna, a investicija vredna 60 miliona evra trebalo bi da bude završena do novembra iduće godine. Realizaciju velikog projekta, beogradske kompanije Delta holding najavio je juče gradonačelnik Igor Radojičić. Prema ranijim infromacijama, tržni centar ponudiće više od 100 lokala i 1.000 parking mesta.

- Grad će od ovog kapitalnog projekta imati višestruke koristi, očekujemo prihode kroz naknadu za uređenje građevinskog zemljišta i rentu. Očekujemo da se poveća promet, privuku novi kupci i gosti i ekonomski napredak za naš grad. Biće angažovana domaća radna snaga, tako da će i u fazi gradnje domaći građevinari imati mogućnost da se zaposle - izjavio je Radojičić.

Banjalučane međutim zanima hoće li istovremeno dobiti i tržni centar „City mall“, čija je gradnja počela pre godinu dana, pa ubrzo stala. Nezvanično, investitori su potpuno odustali od ovog tržnog centra, a u Gradu kažu da su u toku pregovori sa investitorom da „rupa” u centru grada, izmenom regulacionog plana, postane trg sa spomenikom palim borcima.

- Investitor ima interese za kompenzaciju dela ili kompletnog zemljišta sa te lokacije za neku drugu. Trenutno smo u pregovorima kako na samoj lokaciji da postignemo dogovor sa investitorom, da nema potrebe ni za kakvom kompenzacijom - rekao je Radojičić. Podsetimo, bilo je reči da će investitor napraviti planiranu podzemnu garažu, a koju će Grad posle otkupiti.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;