BAU2023-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Završena obnova fasada u Karađorđevoj, nastavlja se sa sređivanjem Beograda

05.06.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je završena obnova fasada u Karađorđevoj ulici, što je sproveo Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, i dodao da se akcija uređenja oronulih i propalih fasada nastavlja, jer one, osim što narušavaju izgled grada, ugrožavaju i bezbednost građana.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd od početka godine sprovodi akciju uređenja  fasada i da je planom za ovu godinu predviđena rekonstrukcija oko 180, a više od pola je već gotovo.

Grad Beograd, dodao je, ima velik broj prelepih zgrada koje, nažalost, nisu bile u najboljem stanju, zbog čega je akcija uređenja fasada od izuzetnog značaja, jer daje potpuno nov, lepši i sređeniji izgled našem gradu.

Mali je rekao i da će svaka od njih imati dekorativno osvetljenje, a da centar Beograda, korak po korak, poprima nov, lepši izgled. Na fasade u Karađorđevoj već se postavlja dekorativno osvetljenje i to će biti završeno u narednih desetak dana.

- Osim što sređujemo fasade, radimo i na uređenju gradskih ulica i pretvaranju centra grada u pešačku zonu. Obilićev venac smo zatvorili za saobraćaj i sada je tamo moderno šetalište. Ulica Vuka Karadžića je obnovljena, kao i deo Zmaj Jovine i plato kod Crvenog petla. Sređujemo i Kosančićev venac, sledi nam uređenje Bezistana i podzemnih prolaza, a raspisan je poziv za urbanistički projekat za uređenje Terazijske terase, po čijem će okončanju i dobijanju građevinske dozvole, krenuti i radovi - dodao je gradonačelnik.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovodi mere tehničke zaštite, odnosno  restauracije oštećenih i oronulih fasada na 35 objekata u okviru kulturno-istorijske celine Kosančićev venac. Tu spadaju objekti u Karađorđevoj, Pop Lukinoj, Fruškogorskoj, Zadarskoj i na Kosančićevom vencu.

Planom za 2017. godinu predviđeni su radovi na sprovođenju mera tehničke zaštite na 54 objekata koji se, između ostalih, nalaze u Brankovoj, Pop Lukinoj,  Maršala Birjuzova, na Zelenom venacu, Kolarčevoj, Džordža Vašingtona, Crnogorskoj, na Terazijama i u Bulevaru despota Stefana.
JP „Gradsko stambeno” od kraja prošle i početka ove godine radilo je na uređenju 87 fasada u Kralja Milana, Nemanjinoj, Karađorđevoj, Cara Dušana, Cara Lazara, Katanićevoj, Svetog Save, Stojana Protića, Hadži Milentijevoj, Internacionalnih brigada, Krušedolskoj, Ohridskoj, na Studentskom trgu, Dragoslava Jovanovića, Njegoševoj i Terazijama.

Većina fasada je već rekonstruisana, a preostali, manji broj će biti završen u narednih mesec dana. Radovi još traju u Cara Lazara 16, Dragoslava Jovanovića 7, 9 i 11, Karađorđevoj 59 i 71a, Kraljevića Marka 1, Kameničkoj 8 i na Savskom trgu 9.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;