INFONET-468X60-BANNER

Završena obnova fasada u Karađorđevoj, nastavlja se sa sređivanjem Beograda

05.06.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Siniša Mali izjavio je da je završena obnova fasada u Karađorđevoj ulici, što je sproveo Sekretarijat za komunalne i stambene poslove, i dodao da se akcija uređenja oronulih i propalih fasada nastavlja, jer one, osim što narušavaju izgled grada, ugrožavaju i bezbednost građana.

Gradonačelnik je podsetio da Grad Beograd od početka godine sprovodi akciju uređenja  fasada i da je planom za ovu godinu predviđena rekonstrukcija oko 180, a više od pola je već gotovo.

Grad Beograd, dodao je, ima velik broj prelepih zgrada koje, nažalost, nisu bile u najboljem stanju, zbog čega je akcija uređenja fasada od izuzetnog značaja, jer daje potpuno nov, lepši i sređeniji izgled našem gradu.

Mali je rekao i da će svaka od njih imati dekorativno osvetljenje, a da centar Beograda, korak po korak, poprima nov, lepši izgled. Na fasade u Karađorđevoj već se postavlja dekorativno osvetljenje i to će biti završeno u narednih desetak dana.

- Osim što sređujemo fasade, radimo i na uređenju gradskih ulica i pretvaranju centra grada u pešačku zonu. Obilićev venac smo zatvorili za saobraćaj i sada je tamo moderno šetalište. Ulica Vuka Karadžića je obnovljena, kao i deo Zmaj Jovine i plato kod Crvenog petla. Sređujemo i Kosančićev venac, sledi nam uređenje Bezistana i podzemnih prolaza, a raspisan je poziv za urbanistički projekat za uređenje Terazijske terase, po čijem će okončanju i dobijanju građevinske dozvole, krenuti i radovi - dodao je gradonačelnik.

Sekretarijat za komunalne i stambene poslove sprovodi mere tehničke zaštite, odnosno  restauracije oštećenih i oronulih fasada na 35 objekata u okviru kulturno-istorijske celine Kosančićev venac. Tu spadaju objekti u Karađorđevoj, Pop Lukinoj, Fruškogorskoj, Zadarskoj i na Kosančićevom vencu.

Planom za 2017. godinu predviđeni su radovi na sprovođenju mera tehničke zaštite na 54 objekata koji se, između ostalih, nalaze u Brankovoj, Pop Lukinoj,  Maršala Birjuzova, na Zelenom venacu, Kolarčevoj, Džordža Vašingtona, Crnogorskoj, na Terazijama i u Bulevaru despota Stefana.
JP „Gradsko stambeno” od kraja prošle i početka ove godine radilo je na uređenju 87 fasada u Kralja Milana, Nemanjinoj, Karađorđevoj, Cara Dušana, Cara Lazara, Katanićevoj, Svetog Save, Stojana Protića, Hadži Milentijevoj, Internacionalnih brigada, Krušedolskoj, Ohridskoj, na Studentskom trgu, Dragoslava Jovanovića, Njegoševoj i Terazijama.

Većina fasada je već rekonstruisana, a preostali, manji broj će biti završen u narednih mesec dana. Radovi još traju u Cara Lazara 16, Dragoslava Jovanovića 7, 9 i 11, Karađorđevoj 59 i 71a, Kraljevića Marka 1, Kameničkoj 8 i na Savskom trgu 9.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;