PRIJAVA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kruševac spreman za investitore

05.06.2017. | RTS

Kruševac je godinama nastojao da stvori uslove za dolazak investitora. Donošenjem Generalnog urbanističkog plana i rešavanjem imovinskopravnih odnosa, nedavno je počelo uređenje lokacije koja je predviđena za komercijalne i privredne delatnosti. Sredstva za infrastrukturne radove obezbeđena su iz budžeta Grada.

Ledina na samom ulazu u Kruševac iz smera Kopaonika površine preko 50 hektara dobija obrise urbanizovane celine.

Sa infrastrukturnim radovima krenulo se posle potpisivanja ugovora sa nemačkom kompanijom Kromberg–Šubert za prvu greenfield investiciju. Izgradnja fabrike, čija proizvodnja delova za auto-industriju nema uticaja na životnu sredinu i u kojoj će posla biti za 2.500 radnika jeste u punom jeku.

Na novoj lokaciji već naredne godine svoje objekte otvoriće Lidl i Nepi. Ovih dana objavljena je i licitacija za stambeno-poslovni kompleks na površini od 30 hektara koja se uređuje.

- Grad nudi kompletnu infrastrukturu. Grad je iz budžeta izdvojio negde oko 100 miliona dinara u ovoj godini, plus to što rade javna preduzeća je dodatnih 150 miliona, tako da ćemo biti potpuno infrastrukturno opremljeni. Očekujemo prihode kao što smo ostvarili za blok A, to je negde oko 400 miliona dinara - kaže Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca.

Najavljuje se dolazak i drugih stranih investitora, zbog čega zadovoljstvo ne kriju ni lokalne građevinske firme, već angažovane na započetim projektima.

- U Kruševcu nam je mnogo lakše da radimo i zapošljavamo kompletnu našu operativu i lokalce sa mehanizacijom. Dobili smo da radimo ulice, kanalizacije i „Lidl'. Radnici koji hoće da rade mogu da očekuju da će biti dosta posla - kaže Janko Miletić, vlasnik Tehnogradnje Kruševac.

Pored poslovnih i komercijalnih sadržaja na lokciji Aerodrom, kako je planirano, nići će i naselje sa 8.000 stambenih jedinica. Izgradnja čitavog kompleksa trebalo bi da se završi u narednih pet godina.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


GEALAN
GEALAN
BEOGRAD-BATAJNICA
www.gealan.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.jaf.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...
Šef gradilišta 16.05.2023.
Srđane, verovatno si mlad statičar koji kor...

;