PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Muke Zemunaca zbog nelegalne gradnje

02.06.2017. | S.Vidačković | Novosti

Stanovnike Kordunaške ulice u Zemunu već godinu dana muči izgradnja nelegalnog objekta na broju 4 u ovoj ulici, koji je od maja prošle godine „porastao" na čak četiri sprata. Uprkos rešenju o obustavi i prekidu radova, gradnja je nastavljena.

- Građevinskom dozvolom od 23. maja 2016. godine investitoru Sinergija gradnja i nekretnine dozvoljava se izgradnja jednog sprata i potkrovlja - kaže G. B., prvi komšija.

- Zgrada u podzemnim radovima zauzima ceo plac bez ostatka, kopano je do same ivice, što je izazvalo pucanje zidova i sleganje zemljišta u susednim dvorištima. Ja sam sada „živ zazidan". Zbog te zgrade mi ne dopire svetlost u dvorište, ne znam da li je dan ili noć.

Prema rečima ogorčenih komšija, inspekcije su više puta obilazile gradilište, ali radovi izvođača ni za trenutak nisu prekidani. Sluha za problem „divlje" gradnje nije imala ni načelnica građevinske inspekcije u Zemunu, čije ime komšije pominju.

- Načelnica je odbijala sve naše prijave, nije htela da nas primi i uvek je imala neki izgovor. Gradska inspekcija i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su tri puta slali nalog zemunskoj inspekciji da zabrani radove i uvek su dobijali odgovor da su radovi obustavljeni.

Iako je građevinska inspekcija 22. februara ove godine izdala rešenje o obustavi i prekidu radova, stanovnici Kordunaške ulice kažu da su radnike na gradilištu viđali i tokom maja.

- Sada je na zgradi pukao temelj, i to su prikrili duplim zidom i novom košuljicom na donjoj ploči. Radnici su dolazili i po noći, čuli smo mešalicu za beton u devet uveče. Dolazili su ovde i neki ljudi da gledaju stanove. Kupci nisu ni svesni koliko će ih ti stanovi kasnije skupo koštati.

Sa investitorom kako kažu iz Novosti nisu uspeli da stupe u kontakt, jer na njihovom internet-sajtu ne postoji kontakt-telefon niti e-mail adresa. Iako je trideset građana Kordunaške potpisalo peticiju o rušenju, kako kažu rogobatnog zdanja, u Opštini su im ponudili da se „nagode" oko iznosa odštete za ono što bi prouzrokovalo eventualno urušavanje ovog nelegalnog objekta. Potpisnici peticije su kategorični u svojim namerama i kažu da se ne bune iz hira, već iz straha, jer, kako kažu - ako je već sad pukao temelj, šta ih čeka kad na tu zgradu dođu fasada, instalacije, stolarija, nameštaj?

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;