INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rekonstrukcija Ulice cara Dušana u Zrenjaninu posle 33 godine

23.05.2017. | M.Pudar | Danas

Ulaganje u opremanje infrastrukture u Ulici cara Dušana u Zrenjaninu se nastavlja. Nakon postavljanja novog pločnika, uređenja biciklističkih staza i kanalizacije u okolnim ulicama, sada se rekonstruišu šahtovi, koji su stvarali probleme vozačima.

Naime, lošim projektovanjem i još lošijim izvođenjem radova Ulica cara Dušana bila je godinama problematična vozačima zbog raštrkanih, a pritom izdignutih šahtova. Sada bi taj problem trebao da bude rešen, uveravaju iz lokalne samouprave Zrenjanin. Ovo su prvi radovi u Cara Dušana, koja je poslednji put rekonstruisana pre 33 godine.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Saobraćaj je otežan u jednoj od najfrekventnijih ulica u gradu i zato smo budžetskim sredstvima pomogli da se započne rekonstrukcija. Radi se o zahtevnom poslu a on podrazumeva i nivelaciju šahtova - navodi zrenjaninski gradonačelnik Čedomir Janjić.

Ukupna dužina deonice koja se radi je 1.544 metra, a pored radova na kolovozu vršiće se i popravka ivičnjaka, nivelacija slivnika i šahtova. Vrednost radova je 40 miliona dinara, izvođač radova je preduzeće Put invest a rok za završetak je 1. jul. Radovi će se odvijati u tri faze, prva deonica je od magistrale do Ulice Todora Manojlovića, druga faza je do Manastirske ulice a treća od Manastirske do Resavske.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;