INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kroz tunel „Mekavac“ od 1. juna

12.05.2017. | V.Kadić.-S.Gregović | Novosti

Magistrala kroz tunel „Mekavac“, koja od Podgorice vodi prema Cetinju i dalje ka Budvi, biće otvorena za saobraćaj 1. juna i neće ugroziti početak turističke sezone. Ovo je za Novosti izjavio Dušan Kokić, savetnik u Direkciji za puteve.

Ukupna vrednost ove kapitalne investicije je dva miliona evra. Dužina tunela koji će umesto dve imati tri trake je 198 metara. Do sada je postavljeno 160 metara betonskih obloga, a predstoji još tridesetak metara, nakon čega će tunel biti potpuno nov. Ovde je najveći problem bila voda koja se slivala sa okolnih brda.

Kokić podseća da su radovi na sanaciji tunela počeli 9. februara i da su ih u najvećem delu pratili loši vremenski uslovi, što je donekle usporilo posao. Tunel se nalazi iznad Dobrskog Sela kod Cetinja.

- Velika količina vode se slivala sa okolnih stena, a na pojedinim mestima put je bio raskopan. Sve je to sada prošlost, jer će po završetku radova ovaj deo magistrale biti potpuno bezbedan. „Mekavac“ je bio poznat po udesima jer nije imao hidroizolaciju, pa bi se u zimskim danima zbog mrazeva na putu pravila poledica, a automobili „proklizavali" - kaže Kokić.

Sa obe strane tunela kolone automobila, kamiona i autobusa. Saobraćaj se ovde odvija naizmenično jednom trakom uz postavljenu semaforsku signalizaciju sa maksimalnim čekanjem od 13 minuta. Vozači i putnici gube živce, nervoze napretek. Kada su počeli radovi vozačima je alternativni put bila stara saobraćajnica za Cetinje kroz Dobrsko Selo od 3.600 metara. U međuvremenu je on uređen, proširen i presvučen slojem asfalta.

- Bilo je malo problema kada pada kiša zbog rupa, ali su one zakrpljene - podseća Dušan Kokić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;