INFONET-468X60-BANNER

Rekonstrukcija saobraćajnice od Vuka do Bogoslovije počinje 1. maja

26.04.2017. | Marija Antonijević | Blic

Rekonstrukcija Ruzveltove i Mije Kovačevića, odnosno potez od Vukovog spomenika do Bogoslovije dug skoro dva kilometra, počeće 1. maja, a pripremni radovi duž ove deonice uveliko su u toku. Izvođač radova je preduzeće MBA Ratko Mitrović, a ako se ispoštuju svi rokovi, na svim ulicama koje su obuhvaćene planom, obe će biti gotove za 180 dana, odnosno pre 1. novembra. Cilj rekonstrukcije je da ovaj deo prestonice dobije bolju tramvajsku protočnost, uređene saobraćajne trake i kanalisane tokove, sa akcentom na većoj bezbednosti i boljoj koordinaciji u saobraćaju na čitavom potezu.

Rekonstrukcija poteza od Vukovog spomenika do Bogoslovije, ne zalazeći u sam kružni tok, biće urađena u četiri faze, tako da će saobraćajnice biti sukcesivno zatvarane po deonicama, dok će rasksnice uvek biti slobodne.

U prvoj fazi će se raditi deo od kružnog toka do Čarlija Čaplina, ne zalazeći dalje u ovu ulicu koja će ostati prohodna za saobraćaj. Kada ona bude završena, radnici će se u drugoj fazi preseliti na potez od Čarlija Čaplina do Svetog Nikole i u tom periodu će obe ove saobraćajnice biti potpuno zatvorene.

Najveća i najdelikatnija će biti treća faza, od Bulevara kralja Aleksandra do Kraljice Marije. Ona će se raditi u letnjem periodu, kada bude najmanje gužve, da bi se tramvajska pruga završila do 1. septembra, pre početka školske godine, ali i ispitnih rokova za studente. Ukoliko ostali radovi ne budu završeni, tramvajska pruga će svakako biti dostupna.

Konačno, četvrta i poslednja faza obuhvatiće potez od Kraljice Marije do Svetog Nikole.

Dok se budu izvodili radovi, javni gradski prevoz će koristiti izmenjenu trasu, u zavisnosti od trenutne faze radova. U prvoj, saobraćaj će se kretati kroz Čarlija Čaplina do Omladinskog stadiona, Zdravka Čelara i dalje redovnom trasom. Kada se budu obavljali radovi u Ulici Čarlija Čaplina, vozila će ići kroz Ulicu Svetog Nikole do Omladinskog stadiona.

Autobuska linija 66 će se kretati trasom kao i 65, a najveće promene pretrpeće tramvajski saobraćaj. Tako će linija 12 umesto do Omladinskog stadiona biti skraćena do Tašmajdana, dok će se 9L i 10 spojiti delom trase koja će prolaziti pored Vukovog spomenika, te će biti na raspolaganju putnicima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;