INFONET-468X60-BANNER

Beograd obnavlja fontane

03.04.2017. | Tanjug

Fontana ispred Hrama Svetog Save je obnovljena, a direktor Beogradskog vodovoda i kanalizacije Dragan Đorđević kaže da je planirana obnova još nekoliko fontana u gradu.

- Obnovili smo jednu od najvažnijih beogradskih fontana ispred koje se slika najvići broj turista koji poseti Beograd - rekao je Đorđević koji je sa gradskim menadžerom Goranom Vesićem i predsednikom opštine Vračar Milanom Nedeljkovićem obišao fontanu ispred Hrama Svetog Save.

Prema njegovim rečima, na fontani su zamenjeni svi paneli, brizgaljke iz kojih izlazi voda, kompletna elektro i mašinska instalacija, kao i razvodni ormani. Kako je istakao, zamenjena je i kompletna automatika koja upravlja režimom rada fontana koja je oprana i dezinfikovana.

Ilustracija (preuzeto sa www.freeimages.com)

Đorđević je naveo da Beogradski vodovod i kanalizacija, u saradnji sa gradom i Sekretarijatom za komunalnu delatnost održava 41 fontanu i 165 javnih gradskih česmi. On je rekao i da je trenutno u toku postupak javne nabavke koja se odnosi na građevinsku rekonstrukciju gradskih fontana i da će pored ove biti obnovljene još neke fontane.

Nedeljković je istakao da je opština Vračar insistirala da se fontana rekonstruiše i stavi u pogon te da će insistirati i na tome da se obnove granitne ploče. Kako je naveo, tražiće i da se kiosci ispred Hrama uklone i postave na mesta koja su za to prilagođena.

- Razmišljamo da ovo mesto bude mesto gde će se okupljati roditelji sa decom, penzioneri... Ovo je srce Beograda, Vračarski plato, nešto najlepše u Beogradu - rekao je Nedeljković.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;