PRIJAVA-468X60-BANNER

Otvoren konkurs za projekte u oblasti socijalnog stanovanja

28.03.2017. | MGSI

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je juče (27.03.2017) konkurs za sufinansiranje projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva u oblasti socijalnog stanovanja u 2017. godini, a ukupna suma obezbeđena za te projekte iznosi 10 miliona dinara.

Rok za podnošenje prijava je 13. april, a maksimalan iznos sredstava koje je moguće odobriti po jednom projektu je milion dinara. Okvirni datum početka realizacije projekata je jun 2017. godine.

Pravo učešća imaju udruženja, zadužbine koje su osnovane radi opštekorisnog cilja i fondacije, upisane u Registar Agencije za privredne registre, a čiji se ciljevi ostvaruju u oblasti socijalnog stanovanja.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Po navedenom konkursu predlažu se kratkoročni projekti, ne duži od četiri meseca, kako bi se sve faze, uključujući i dostavljanje konačnog izveštaja, bile završene u 2017. godini. Takođe, pravilo je da jedna organizacija može predložiti jedan projekat, da mora da ima potpisan pravni akt, memorandum, sporazum, itd. o uzajamnoj saradnji i podršci sa jednom od Sigurnih kuća na teritoriji Srbije.

Javni konkurs će sprovesti Konkursna komisija, koju će obrazovati potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović.

Ministarstvo zadržava pravo da ne dodeli ukupno konkursom opredeljena sredstva, ukoliko kvalitet predloženih projekata nije zadovoljavajući, odnosno nisu ispunjeni zahtevani uslovi.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;