Izgradnja kanalizacione mreže u Kijevu nakon 60 godina

08.03.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je juče (07.03.2017) početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Borivoja Milojevića u Rakovici. On je tom prilikom rekao da je nakon 60 godina počela izgradnja kanalizacije u naselju Kijevo u Rakovici, a po reakcijama ljudi ovog dela grada, to je prava stvar za njih u ovom trenutku.

- Želja nam je da kvalitet života u svim delovima grada Beograda bude jednak, bez obzira na to u kom delu grada žive. To je politika od koje nećemo odustati. Borićemo se za svaki kilometar vodovodne i kanalizacione mreže, kao i asfalta. Ove godine će Rakovica biti veliko gradilište. Završavamo kanalizacionu mrežu u vrednosti od 35 miliona dinara, radićemo gotovo šest kilometara novog asfalta, u junu otvaramo novi dom zdravlja, sredinom marta polažemo kamen temljac za veliki ritejl park na mestu nekadašnje fabrike „Rekord”. Od zapuštenog dela Rakovice pravimo nešto lepo i novo, na taj način pokrećemo građevinsku industriju i zapošljavamo ljude sa ove opštine - istakao je gradonačelnik.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, sve to je deo velikog plana da do 2025. godine svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

- Prošle godine smo uradili 18 kilometara kanalizacione mreže i 110 kilometara vodovodne mreže, a očekuje nas još 250 kilometara primarne i 750 kilometara sekundarne kanalizacione mreže, kao i 400 kilometara sekundarne i 180 kilometara primarne vodovodne mreže. Uz to će biti urađeno i 25 crpnih vodovodnih i kanalizacionih stanica, 14 postrojenja za prečišćavanje voda - precizirao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je Gradu Beogradu na pomoći i pažnji koju pruža građanima te opštine.

- Sve napore koje ulažemo u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, ali i asfaltiranje ulica, ne bismo realizovali bez pomoći grada. Naš zadatak je da osluškujemo potrebe građana. Rezultati svega toga su vidljivi, uskoro kreće izrada kanalizacije u naselju Sunčani breg, sledeće godine u naselju Miljakovac 3 imamo projekte, a finansijska situacija je sve bolja - naveo je Kocić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...