IZOLACIJA-468X60-BANNER

Izgradnja kanalizacione mreže u Kijevu nakon 60 godina

08.03.2017. | Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je juče (07.03.2017) početku radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici Borivoja Milojevića u Rakovici. On je tom prilikom rekao da je nakon 60 godina počela izgradnja kanalizacije u naselju Kijevo u Rakovici, a po reakcijama ljudi ovog dela grada, to je prava stvar za njih u ovom trenutku.

- Želja nam je da kvalitet života u svim delovima grada Beograda bude jednak, bez obzira na to u kom delu grada žive. To je politika od koje nećemo odustati. Borićemo se za svaki kilometar vodovodne i kanalizacione mreže, kao i asfalta. Ove godine će Rakovica biti veliko gradilište. Završavamo kanalizacionu mrežu u vrednosti od 35 miliona dinara, radićemo gotovo šest kilometara novog asfalta, u junu otvaramo novi dom zdravlja, sredinom marta polažemo kamen temljac za veliki ritejl park na mestu nekadašnje fabrike „Rekord”. Od zapuštenog dela Rakovice pravimo nešto lepo i novo, na taj način pokrećemo građevinsku industriju i zapošljavamo ljude sa ove opštine - istakao je gradonačelnik.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Prema njegovim rečima, sve to je deo velikog plana da do 2025. godine svako domaćinstvo u Beogradu ima priključak na vodovodnu i kanalizacionu mrežu.

- Prošle godine smo uradili 18 kilometara kanalizacione mreže i 110 kilometara vodovodne mreže, a očekuje nas još 250 kilometara primarne i 750 kilometara sekundarne kanalizacione mreže, kao i 400 kilometara sekundarne i 180 kilometara primarne vodovodne mreže. Uz to će biti urađeno i 25 crpnih vodovodnih i kanalizacionih stanica, 14 postrojenja za prečišćavanje voda - precizirao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić zahvalio je Gradu Beogradu na pomoći i pažnji koju pruža građanima te opštine.

- Sve napore koje ulažemo u izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, ali i asfaltiranje ulica, ne bismo realizovali bez pomoći grada. Naš zadatak je da osluškujemo potrebe građana. Rezultati svega toga su vidljivi, uskoro kreće izrada kanalizacije u naselju Sunčani breg, sledeće godine u naselju Miljakovac 3 imamo projekte, a finansijska situacija je sve bolja - naveo je Kocić.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;