INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Rok za završetak radova na „Ipsilon kraku“ 20. mart

02.03.2017. | A.Isakov | Politika

Na „Ipsilon kraku“, obilaznici koja se gradi oko Subotice, rasporedili su se radnici i teške mašine Vojputa od kružnog toka na Bikovačkom putu, preko kilometra dugoj deonici i na samoj petlji „Subotica-Jug”. Uporedo traju radovi na sve tri građevinske lokacije: završava se nivelisanje kružnog toka, traje nanošenje asfalta na deonici puta, i radi se rekonstrukcija petlje.

Na deonicu obilaznice koja treba da spoji granični prelaz Kelebija sa auto-putem Subotica-Beograd, i tako izmesti deo međunarodnog teretnog saobraćaja iz grada, građevinci su izašli 10. novembra prošle godine. Kompanija Vojput je na tenderu koji je raspisalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dobila posao vredan 123,5 miliona dinara. Njihov zadatak je da urade rekonstrukciju petlje „Subotica-Jug”, završetak saobraćajnice u dužini od jednog kilometra od petlje „Subotica-Jug” do ukrštanja ipsilon kraka sa Bikovačkim putem, kao i kružni tok na ovoj raskrsnici. U ovoj fazi predviđeno je i i postavljanje javne rasvete, saobraćajne signalizacije i svi ostali potrebni radovi.

Rok za završetak radova je 20. mart, jer tokom čitavog januara zbog velikog minusa nije bilo moguće raditi na terenu. Kako objašnjavaju radnici na terenu, do 15. marta treba da budu završeni radovi na asfaltiranju, a nakon toga se iscrtava i postavlja saobraćajna signalizacija. U protekla dva meseca, kada je rad bio moguć, radnici Vojputa su podigli postojeći kružni tok na Bikovačkom putu oko 80 centimetara. Upravo je u toku postavljanje drugog od ukupno tri sloja asfalta u dužini od oko kilometar na trasi „Ipsilon kraka“, i traje rekonstrukcija petlje „Subotica-Jug” kojom će sada biti moguće uključenje i isključenje sa auto-puta.

Rasvetni stubovi su već postavljeni i radnici angažovani na gradilištu kažu da nema razloga da do određenog roka posao i ne bude završen. „Ipsilon krak“ ima profil poluautoputa, tj. tri vozne trake.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;