PRIJAVA-468X60-BANNER

Gradnja sportske hale u Petrovaradinu produžena do aprila

24.02.2017. | S.Savić | Dnevnik

Sportska hala u Petrovaradinu u Ulici Rade Končara trebalo je da bude gotova krajem februara, ali je rok produžen do kraja marta ili početak aprila. Razlog je izuzetno hladna zima, čijih su 45 mraznih dana odgodili svečano otvaranje. Predsednik Saveta mesne zajednice Petrovaradin Dušan Popović ne krije da mu ne prija što je tako, ali je apsolutno svestan činjenice da se protiv vremenskih (ne)prilika ne može.

- Niske temperature učinile su svoje, ali dolaskom lepših dana i temperatura u plusu, novi rok biće svakako ispoštovan - kaže Popović. - U hali su do sada završeni sistemi za grejanje na gas, podno grejanje, rashladni i ventilacioni sistemi. Podneti su zahtevi za priključenje na struju, kanalizaciju, vodu i gas, a završena je i javna nabavka i izabran najpovoljniji izvođač radova za izgradnju trafostanice. Reč je o Struji, jednom od podizvođača Best izgradnje, kojoj je poveren ceo posao u vezi s izgradnjom hale.

Po Popovićevim rečima, završeno je i projektovanje parternog uređenja ulica Rade Končara, Jurja Križanića i Šenoine, a sve u sklopu nesmetanog prilaza hali. Projektovanje osim prilaznih puteva hali obuhvata još rasvetu i parking-prostor.

U toku je postavljanje potkonstrukcije za gipsanje plafona, gletovanje, keramički radovi, koji obuhvataju postavljanje pločica u svlačionicama, sobe za antidoping kontrolu, sudijsku svlačionicu, kupatila...

- Sa spoljne strane u toku su limarski radovi, izrada opšivača oko panela i postavljanje stakla na prozore - nabraja Krklješ. - Sledi postavljanje parketa, za koje je potrebno desetak dana pri temperaturi od 15 stepeni u plusu, ugradnja duplih ulaznih vrata, a potom i postavljanje sedišta. Nije bilo moguće raditi tokom mraznih dana jer možete i sami da se uverite kolika je temperaturna razlika spolja i iznutra, ali će ubuduće biti sve lakše.

Sportska hala u Petrovaradinu, površine 2.400 kvadratnih metara, imaće 900 sedećih mesta sa svim propratnim sadržajima, uključujući i teretanu. Parket će biti dimenzija 45x25 metara, a na njemu će biti obeležen teren rukometnih dimenzija (40x20). U sklopu hale biće i mini kafe-bar. Plan detaljne regulacije okoline naći će se na javnom uvidu od 27. februara do 13. marta. Njime je predviđena izgradnja pomoćnog terena sa strane fudbalskog igrališta FK „Petrovaradin”, a sa suprotne atletski teren s tartan-stazom, dok je do pruge predviđen zaštitni zeleni pojas. Okolina će obuhvatiti još dečje igralište, pešačku i trim-stazu, tako da stanovnike Petrovaradina očekuje bogat sportsko-rekreativni sadržaj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;