PRIJAVA-468X60-BANNER

Uskoro rekonstrukcija Miletićeve ulice u Novom Sadu - biće zatvorena više meseci

21.02.2017. | 021.rs

Ulica Svetozara Miletića u centru Novog Sada ove godine će više meseci biti zatvorena, jer će uskoro početi njena rekonstrukcija. U Upravi za građevinsko zemljište i investicije za 021.rs navode da su trenutno u toku pripremne aktivnosti za pokretanje javne nabavke kojom će biti izabran najpovoljniji izvođač radova, a da će tek po okončanju postupka biti poznato kada će radovi početi i završiti se, kao i kolika će biti tačna vrednost ove investicije.

Radovi u Miletićevoj ulici će se odvijati u delu koji je otvoren za saobraćaj, odnosno u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske i podrazumevaće izgradnju saobraćajnih površina, rekonstrukciju vodovoda i kanalizacije i izgradnju javnog osvetljenja.

- Ulica je opremljena svim komunalnim instalacijama, međutim postojeći vodovod je star, te je potrebna njegova rekonstrukcija, kao i rekonstrukcija kućnih i slivničkih priključaka. Ulica Svetozara Miletića je delimično osvetljena sa zastarelim svetiljkama koje nisu energetski efikasne, te je potrebno postaviti i novo javno osvetljenje. Projektom je predviđena izgradnja novih saobraćajnih površina dve različite širine i to od 5,5 metara na deonici od Ulice Jovana Subotića do kraja Trifkovićevog trga u dužini od 210 metara i 3,5 metara od Trifkovićevog trga do Grčkoškolske ulice u dužini od 120 metara. Celom dužinom planirane su pešačke staze sa obe strane ulice. Površinsko odvodnjavanje obavljaće se tako što će se prikupljati voda uz pomoć poprečnog i podužnog pada do slivnika koji će biti locirani van kolovoza - navode u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Kako kažu, kućni i slivnički priključci će biti rekonstruisani i povezani na postojeći kolektor, a krak vodovodne mreže će takođe biti rekonstruisan i to u delu od Ulice Jovana Subotića do Grčkoškolske sa povezivanjem na postojeći vodovod.

- U okviru radova na uređenju Miletićeve ulice postaviće se 14 fenjera koji se montiraju na fasade objekata. Vrsta svetiljki i način osvetljenja u potpunosti će se uklopiti u vrstu i način osvetljenja okolnih ulica - kažu u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Ime 08.12.2022.
Narod je bio prisiljen da zida bez papira j...
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...

;