INFONET-468X60-BANNER

Pojačana divlja gradnja u Ulcinju

09.02.2017. | Dušica Pavlović | RTCG

Dok neko uveliko gradi, neko je gradnju tek započeo, i to u području u kojem je izgradnja bilo kog objekta zakonom zabranjena. U maslinjaku u Valdanosu, tzv. srcu Ulcinja, ovih dana niču nove građevine. Primena zakona o legalizaciji divlje gradnje odložena je za pet meseci, pa to divlji graditelji koriste kako bi završili započeto.

Predstavnici opštine Ulcinj juče (08.02.2017) su obišli teren. Potpredsednica Hatidža Đoni i sama je, kaže, videla da su dva objekta u maslinjaku u fazi izgradnje. Ipak, ne smatra to uništavanjem kulturnog dobra. Potpredsedica opštine Ulcinj ističe da je maslinjak u Valdanosu zaštićen i da će uvek tako biti. Jasno je, kaže, da graditelji pokušavaju užurbano da grade. Stoga će lokalna uprava, u saradnji sa državnim službama, nastojati da nelegalnu gradnju zaustavi.

Iz Uprave za inspekcijske poslove kažu da nisu dobili ni jednu prijavu o nelegalnoj gradnji u maslinjaku. Sigurni su da, pošto je to zaštićeno područje, građevinska dozvola ne postoji. Tvrde da će to proveriti. Novinar Canka je apelovao na nadležne da spreče gradnju nelegalnih objekata, kako bi, kaže, bilo sačuvano veliko kulturno nasleđe Ulcinjana.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;