PRIJAVA-468X60-BANNER

Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru

02.02.2017. | Beta

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će 11. februara početi radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje učešće između 2.000 i 3.000 ljudi. On je rekao da će akcija početi u 10 časova kod prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se građani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

- Koliko god da bude zainteresovanih građana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad - rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je „najveća gondola na svetu" napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

Predsednik opštine Čajetina kaže da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao „da li je za aktuelne ministre država Srbija tuđa" i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...
Ciceron 10.10.2022.
Pitati struku ne znaci pitati obavezno one ...
DARKO 10.10.2022.
Sve je to lepo. Samo da se konsultuje struk...

;