Radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru

02.02.2017. | Beta

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović najavio je da će 11. februara početi radna akcija za izgradnju gondole na Zlatiboru i da očekuje učešće između 2.000 i 3.000 ljudi. On je rekao da će akcija početi u 10 časova kod prve stanice gondole kod zlatiborske pijace, a da se građani za učešće mogu prijaviti preko sajta Javnog preduzeća Gold gondola ili u opštini Čajetina.

- Koliko god da bude zainteresovanih građana mi ćemo ih rasporediti i nećemo stati dok se projekat ne završi. Nikoga ne rušimo, samo tražimo naše pravo na rad - rekao je Stamatović i najavio da će napisati knjigu o tome kako je „najveća gondola na svetu" napravljena uprkos opstrukcijama pojedinih institucija i aktuelnog režima.

Predsednik opštine Čajetina kaže da gondola treba da ima devet kilometara i da će biti najduža te vrste na svetu. Trasa od centra Zlatibora do vrha Tornik košta 13 miliona evra i celu investiciju finansira opština Čajetina.

Stamatović je podsetio da su problemi u vezi sa izgradnjom gondole imovinsko-pravne prirode i da u tome leži i opstrukcija čitavog projekta.

Navodeći da u Geodetskoj upravi piše da je vlasnik zemljišta država Srbija, Stamatović je upitao „da li je za aktuelne ministre država Srbija tuđa" i poručio da ako je zemljište obećano nekome to mora i da se kaže.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Mima 12.04.2021.
Gde i kome se treba prijaviti za subvenciju...
Zoja 12.04.2021.
Molim vas kako mogu da se prijavim, uvela b...
Nataša 12.04.2021.
Zanima me kako i kome se prijavljujem za iz...
Nadja 11.04.2021.
Molim Vas recite za izolaciju kako mogu da ...
Žikica 09.04.2021.
Super, mnogima od nas je pomoć bitna. Inte...