INFONET-468X60-BANNER

Grci bi gradili stambeni kompleks u Beogradu, a Rusi bi uložili u aerodrome

23.01.2017. | Beta

Grčka kompanije  Lambda development koja je kupila prostor nekadašnjeg „Beka" u centru Beograda, zainteresovana je da tu izgradi stambeni kompleks, rečeno je danas na sastanku predstavnika te kompanije s ministarkom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović.

Sastanku su prisustvovali i članovi investicionog fonda VTB kapital ruske bankarske grupe VTB koji su se interesovali za mogućnosti ulaganja u aerodrome i avio-saobraćaj, saopštilo je Ministarstvo.

Ilustracija

S ministarkom Mihajlović je razgovaralo više stranih investitora i predstavnika investicionih fondova zainteresovanih za ulaganja u Srbiji. Najviše ih je zanimalo kakva je investiciona i poslovni klima, i na kakvu pomoć mogu da računaju u administrativnoj proceduri.

Mihajlović je rekla da u regionu ne postoje bolji uslovi poslovanja koje investitori mogu da dobiju nego što ih nudi Srbija, navodi se u saopštenju.

Kao jedan od primera navela je da se građevinske dozvole u Srbiji u proseku dobijaju za manje od sedam dana i da je Srbija na listi Svetske banke Doing business među prvih 10 po reformama, a među prvih 50 zemalja sveta po uslovima poslovanja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;