IZOLACIJA-468X60-BANNER

Divlja gradnja na Voždovcu

20.01.2017. | M.Stanojković | Novosti

Zidine četvorospratnice užurbano niču u Ulici Milovana Marinkovića 27 na Voždovcu, iako za radove investitor nema potrebne dozvole. Ovaj objekat započet je u novembru, a ni tri meseca posle, table sa imenom neimara nema ni na vidiku, pa stanari ovog kraja samo licitiraju sa imenima potencijalnih graditelja.

Iz Opštine Voždovac je potvrđeno da dozvolu za gradnju nisu izdali, te da je građevinska inspekcija, po prijavi, 23. decembra donela rešenje o uklanjanju i zatvaranju gradilišta.

Ekipa Novosti obišla je gradilište, koje je uprkos donetom rešenju, nesmetano radilo. Na terenu je desetak radnika bez kacige i adekvatne zaštitne opreme obavljalo započeti posao, neupućeni o detaljima gradnje. Takođe, na terenu nije bilo ni slova o investitoru, izvođaču radova, kao ni datumu početka i roku za završetak radova.

Osim što gradnja nije transparentna i bez „papira", skele na bočnim zidovima zgrade „priljubile" su se uz susednu zgradu, pa na taj način nije ispoštovana zakonska obaveza da između „komšijskih" objekata mora da bude rastojanje od najmanje 1,5 metara.

- Ne mogu da verujem da je njemu dopušteno da prezida i unakazi jedan od retkih preostalih krajeva sa privatnim kućama u Beogradu - kaže sugrađanin. - Radnici su tu i danju i noću, kako bi se što pre završio posao. Na zgradu je nadogradio još dva sprata, pa jedino ovaj objekat štrči i odudara od ostalih kuća. A čuli smo da je kupio još jedan plac u susednoj ulici, Koste Jovanovića 25, gde očigledno namerava da sazida sličan objekat.

Od komšija, a ni od majstora koji su angažovani na radovima, ekipa Novosti nije uspela da sazna podrobnije informacije o investitoru. Šef gradilišta nije bio na „zadatku", a nelegalna gradnja, osim kršenja zakona, još jednom dovodi u pitanje i bezbednost angažovanih radnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;