Najavljena rekonstrukcija aerodromske zgrade u Nišu

27.12.2016. | Novosti

Rekonstrukcija aerodromske zgrade i adaptacija postojećeg putničkog terminala na aerodromu „Konstantin Veliki" u Nišu počeće danas (27.12.2016), izjavio je juče na konferenciji za novinare gradonačelnik tog grada Darko Bulatović. On je istakao da će u rekonstrukciju aerodromske zgrade biti uloženo 27 miliona dinara.

Najavljujući aktivnosti grada za narednu godinu, Bulatović je rekao da će uz pomoć sredstava Ministarstva trgovine krenuti izgradnja i rekonstrukcija šetališta u Tvrđavi, „Letnje pozornice“ i sportskih terena „Rovče".

- U planu je i izmeštanje pijace pored Tvrđave, kako bi mogli da iskoristimo velike potencijale tog značajnog istorijskog spomenika - kazao je Bulatović na završnoj godišnjoj konferenciji u Gradskoj kući.

On je istakao da gradu u narednoj godini predstoji rekonstrukcija Tvrđavskog mosta, Trga Petra Bojovića i izletišta „Bubanj". Bulatović je rekao da će naredne godine krenuti eksproprijacija zemljišta na trasi koja treba da omogući izmeštanje železničke pruge iz centra grada.

- Sredstva za ovu namenu izdvojena su u budžetu republike i od našeg rada zavisi koliko ćemo zemlje naredne godine eksproprisati - kazao je Bulatović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...