Šetalište a zvanično gradilište

22.12.2016. | J.Stojković | Novosti

Novo šetalište u centru Vranja, iako je od letos u funkciji - tehnički gledano je još gradilište, s obzirom na to da nema upotrebnu dozvolu. Štaviše, jedan od najfrekventnijih delova Vranja, bez obzira na to što je zasijao u punom sjaju i postao omiljena pešačka ruta, predstavlja i svojevrsni rizik jer nije obavljen ni tehnički prijem.

- Nemam pravo da se mešam u posao nadzornog organa, ali podsećam da smo upravo zbog čekanja da se ovaj posao okonča preventivno uklonili sve kioske i odustali od postavljanja novogodišnjih štandova i praznične rasvete u ovom delu grada - kaže gradonačelnik dr Slobodan Milenković, priznajući da je lokalna samouprava dovedena u neprijatnu situaciju, s obzirom na to da će ona biti odgovorna u slučaju bilo kakve nezgode.

Istine radi, upotrebnu dozvolu nema ni veći broj ulica u Vranju, pa je tim pre teže novo šetalište zatvoriti za građane.

Raniji direktor Direkcije za izgradnju Dragan Stojković, slaže se u ovoj konstataciji da veći deo objekata nema upotrebnu dozvolu, ali podseća da je tu problem oko hronične nestašice novca.

- Za ulice čije je uređenje finansirano iz lokalnog budžeta upotrebna dozvola se nije ni tražila sve do 2013, zato što je u mnogima od njih, zbog nedostatka novca, godinama postavljan samo po jedan sloj umesto dva sloja asfalta, što je osnovni preduslov za tehnički prijem - objašnjava doskorašnji čelnik ovdašnje Direkcije za izgradnju Dragan Stojković, napominjući da procedura oko šetališta nije ni započeta dok je on bio na funkciji.

Kaže, kompletno uređenje ovog dela grada pod Pržarom - uključujući i vodovodne, i kanalizacione radove - koštali su 73 miliona, građevinski radovi su započeti u septembru 2015, a završeni u maju ove godine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

JAF
JAF
NOVA PAZOVA-STARA PAZOVA
www.frischeis.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...