Bulevar sa po 2 trake i most na Dunavu

20.12.2016. | Tanjug

Protokol o saradnji radi zajedničkog finansiranja projekta izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta u Novom Sadu, ukupne dužine 1.380 metara, od kružne raskrsnice sa Primorskom do Velebitske ulice, potpisan je juče (19.12.2016) u zgradi Pokrajinske vlade.


Ilustracija (www.pixabay.com)

Protokol su, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, potpisali direktor JP Putevi Srbije Zoran Drobnjak, direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević i načelnik Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije Slobodan Knežević.

Igor Mirović je tom prilikom rekao da su se Vlada Republike Srbije, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad okupili oko projekta izgradnje Sentandrejskog bulevara, veoma važne saobraćajnice sa četiri trake kroz Novi Sad i da će taj projekat biti realizovan u dve faze.

- U prvoj fazi biće izgrađen deo Bulevara, a u drugoj, koja će uslediti 2018. godine, biće izgrađeni most na kanalu DTD i prilaz budućem bulevaru sa regionalnih pravaca prema Srbobranu i Temerinu - rekao je Mirović.

On je podsetio da je izgradnja tog bulevara bila tema zajedničke sednice Pokrajinske i Republičke vlade, što, kako je naglasio, pokazuje da okupljanje oko projekata i ujedinjeno delovanje nemaju alternativu.

- Udruženi, sa finansijskim sredstvima i tehničkim znanjima iz više izvora, u svim segmentima možemo da uradimo mnogo više – istakao je Mirović.

Prema rečima direktora Javnog preduzeća Putevi Srbije Zorana Drobnjaka, zahvaljujući resornom ministarstvu to preduzeće izdvojilo je 200 miliona dinara za projekat izgradnje saobraćajnih površina Sentandrejskog puta.

- Samo na radove na saobraćajnicama na teritoriji Novog Sada sledeće godine ćemo izdvojiti ukupno oko milijardu dinara - najavio je Drobnjak.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zahvalio se Vladi Srbije na velikoj podršci i naglsio da je saradnja sa Pokrajinskom vladom na najvišem nivou.

- Danas je ugovorena jedna od najvećih investicija koja će biti realizovana na teritoriji Grada Novog Sada u narednih godinu, dve dana. Uz podršku Pokrajinske i Republičke vlade, Novi Sad je obezbedio investiciju vrednu oko 700 miliona dinara - rekao je Vučević.

On je pojasnio da je reč o velikoj saobraćajnici sa po dve trake na obe strane, trotoarima, biciklističkim stazama, novom javnom rasvetom i kanalizacionom mrežom, naglasivši da žitelji Klise, Slane bare i Vidovdanskog naselja to apsolutno zaslužuju.

- Zajedno sa JP Putevi Srbije radiće se i rehabilitacija postojećeg Sentandrejskog mosta, a Grad priprema projekat novog mosta, „blizanca“ na kanalu DTD čime dobijamo novi adekvatan ulaz u Novi Sad, što je od izuzetne važnosti s obzirom na frenkventnost saobraćaja", istakao je Vučević.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...