U Barandi industrijska zona

24.11.2016. | Lj. Malešević | Dnevnik

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je s predsednikom opštine Opovo Zoranom Tasićem ugovor o sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove radne zone „Baranda”. Projektno-tehnička dokumentacija podrazumeva izradu idejnog rešenja, projekata za građevinsku dozvolu i projekata za izvođenje, a ukupan iznos odobren za sufinansiranje je 2.538.000 dinara.

Prvi čovek opovačke opštine objašnjava da, napokon, posle dugog niza godina, projekat radne zone kod Barande ulazi u suštinsku realizaciju.

- Izrada projektno-tehničke dokumentacije je primarni osnov za sve ostalo, kao i budućih aplikacija na konkursima za izgradnju radne zone, a tu prvenstveno mislim na kanalizaciju, puteve, elektrifikaciju…što će biti osnova za pokretanje fabrika u novoj radnoj zoni – objašnjava Tasić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najavljuje i uporednu izgradnju infrastrukture, kojom će se radna zona povezati s Opovom i Barandom, a to se odnosi na uređenje kolovoza i izgradnju pešačke i biciklističke staze.

- Uradićemo sve što je neophodno da bismo pokazali potencijalnim investitorima kvalitetne uslove i radnu zonu po ugledu na velike gradove u Srbiji – istakao je Tasić.

Inače, ta vojvođanska opština je na začelju po visini prosečne plate, mada se od početka ove godine situacija popravlja. Izgadnja i infrastrukturno uređenje radne zone između Opova i Barande na površini od 15 hektara trebalo bi da postane osnov privrednog razvoja opštine da bi što više nezaposlenih došlo do radnog mesta, a samim tim se i povećala prosečna mesečna zarada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...