PRIJAVA-468X60-BANNER

U Barandi industrijska zona

24.11.2016. | Lj. Malešević | Dnevnik

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je s predsednikom opštine Opovo Zoranom Tasićem ugovor o sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove radne zone „Baranda”. Projektno-tehnička dokumentacija podrazumeva izradu idejnog rešenja, projekata za građevinsku dozvolu i projekata za izvođenje, a ukupan iznos odobren za sufinansiranje je 2.538.000 dinara.

Prvi čovek opovačke opštine objašnjava da, napokon, posle dugog niza godina, projekat radne zone kod Barande ulazi u suštinsku realizaciju.

- Izrada projektno-tehničke dokumentacije je primarni osnov za sve ostalo, kao i budućih aplikacija na konkursima za izgradnju radne zone, a tu prvenstveno mislim na kanalizaciju, puteve, elektrifikaciju…što će biti osnova za pokretanje fabrika u novoj radnoj zoni – objašnjava Tasić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Najavljuje i uporednu izgradnju infrastrukture, kojom će se radna zona povezati s Opovom i Barandom, a to se odnosi na uređenje kolovoza i izgradnju pešačke i biciklističke staze.

- Uradićemo sve što je neophodno da bismo pokazali potencijalnim investitorima kvalitetne uslove i radnu zonu po ugledu na velike gradove u Srbiji – istakao je Tasić.

Inače, ta vojvođanska opština je na začelju po visini prosečne plate, mada se od početka ove godine situacija popravlja. Izgadnja i infrastrukturno uređenje radne zone između Opova i Barande na površini od 15 hektara trebalo bi da postane osnov privrednog razvoja opštine da bi što više nezaposlenih došlo do radnog mesta, a samim tim se i povećala prosečna mesečna zarada.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;