U Barandi industrijska zona

24.11.2016. | Lj. Malešević | Dnevnik

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je s predsednikom opštine Opovo Zoranom Tasićem ugovor o sufinansiranju izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju nove radne zone „Baranda”. Projektno-tehnička dokumentacija podrazumeva izradu idejnog rešenja, projekata za građevinsku dozvolu i projekata za izvođenje, a ukupan iznos odobren za sufinansiranje je 2.538.000 dinara.

Prvi čovek opovačke opštine objašnjava da, napokon, posle dugog niza godina, projekat radne zone kod Barande ulazi u suštinsku realizaciju.

- Izrada projektno-tehničke dokumentacije je primarni osnov za sve ostalo, kao i budućih aplikacija na konkursima za izgradnju radne zone, a tu prvenstveno mislim na kanalizaciju, puteve, elektrifikaciju…što će biti osnova za pokretanje fabrika u novoj radnoj zoni – objašnjava Tasić.

Najavljuje i uporednu izgradnju infrastrukture, kojom će se radna zona povezati s Opovom i Barandom, a to se odnosi na uređenje kolovoza i izgradnju pešačke i biciklističke staze.

- Uradićemo sve što je neophodno da bismo pokazali potencijalnim investitorima kvalitetne uslove i radnu zonu po ugledu na velike gradove u Srbiji – istakao je Tasić.

Inače, ta vojvođanska opština je na začelju po visini prosečne plate, mada se od početka ove godine situacija popravlja. Izgadnja i infrastrukturno uređenje radne zone između Opova i Barande na površini od 15 hektara trebalo bi da postane osnov privrednog razvoja opštine da bi što više nezaposlenih došlo do radnog mesta, a samim tim se i povećala prosečna mesečna zarada.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...
Ljubinka 09.04.2019.
Da li se na zidove koji su krecenim prajmer...
Maks 04.04.2019.
Političari treba da shvate da se autoput, o...