IZOLACIJA-468X60-BANNER

Počela rekonstrukcija Gospodske ulice i Magistratskog trga u Zemunu

22.11.2016. | Tanjug

Počela je prva faza rekonstrukcije Gospodske ulice i Magistratskog trga u Zemunu, a radove su danas (22.11.2016) obišli zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i član veća opštine Zemun Gavrilo Kovaćević. Radovi u početnoj fazi rekonstrukcije koštaju 25 miliona dinara, a cena ukupne rekonstrukcije biće 130 miliona.

Radovi će biti gotovi, najavio je on, do maja 2017 godine kada će kako je rekao, najlepša opština Beograda zasijati pravim sjajem.

- Opština Zemun je jedna od najlepših u našem gradu, i dobiće centar kakav i zaslužuje - istakao je.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mladenović je naveo kako su ploče na toj zemunskoj pešačkoj zoni dotrajale delom i zbog saobraćaja koji se tu odvijao, a nije trebalo. Zato će, naveo je, na prilazima ulici biti postavljeno nekoliko potapajućih stubova koji će onemogućiti odvijanje saobraćaja i uništenje ploča.

Grad Beograd, kaže Mladenovic, planira da obnovi i Zemunski park i kulu Gardoš kao najpoznatije simbole Zemuna.

Radovima je prisustvovao i član veća opštine Zemun Gavrilo Kovačević koji je izrazio zahvalnost gradu Beogradu koji je poslesnjih godina „počeo obraćati pažnju na Zemun". On je napomenuo da je sređivanje centra Zemuna počelo na inicijativu opštinske uprave, a da je predsednik opštine Dejan Matić inicirao i rekonstukciju ulica Preradovićeve, Kosovske, Beogradske i Petra Zrinjskog. Osim uređenja ulica i škola, grad Beograd je, prema njegovim rečima pomogao i izgradnju kanalizacije u ulici Dobanovački put i Marije Bursać ali i na Plavim horizontima i u Batajnici. Takođe, očekuje se i izgradnja vodovodne mreže u jednom od zemunskim naselja.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;